Återvändare tar sista platsen i VIF:s trupp

En återvändare tar den sista platsen i Vimmerby IF:s division tre-trupp. I går kväll skrevs kontraktet på. – Det ska bli riktigt spännande att följa honom nu när han själv vill satsa fullt ut, säger VIF:s sportchef Johan ”JC” Carlsson.

Foto:

Fotboll2018-02-07 09:27

Inför säsongen 2016 värvades Simon Larsson av Vimmerby IF från Gullringens GoIF. Sejouren blev dock bara ettårig och den gångna säsongen spelade Simon i Storebro IF. Mycket beroende på hans dåvarande jobbsituation.
Nu är det klart att Simon återvänder till Vimmerby IF för spel i division tre. På tisdagskvällen skrevs kontraktet under och därmed är Vimmerby IF:s trupp komplett.

Vimmerby IF:s sportchef Johan ”JC” Carlsson har bra koll på Simon Larsson – både som tränare i Vimmerby IF och medspelare i Storebro IF.
– Det ska bli riktigt spännande att följa Simon. Trots att det känns som att han har varit med jättelänge har han inte fyllt 22 år ännu, säger Johan Carlsson.
– I Simon vet vi exakt vad vi får – världens mest ödmjuka människa som gör det han ska och tar den roll han får, oavsett vilken den är. Den här gången var det Simon själv som hörde av sig och berättade att han ville ge det chansen och köra fullt ut.

Simon Larsson, som har tränat med VIF sedan i lördags, får ses som ett riktigt starkt tillskott till truppen. En mångsidig mittfältare/försvarare med fortsatt stor utvecklingspotential.
– Självklart känns det inte helt bra för mig att värva spelare från Storebro, och jag kommer säkert få gliringar för det, men i ärlighetens namn är Simon lite för bra för att spela i division fem. Dessutom är han ung och har många år kvar på högre nivå. Inte minst nu när han själv vill satsa, säger Johan ”JC” Carlsson.
Micael Rundberg

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!