Patrik Gunnarsson återvänder till VIF: "Passar mig perfekt"

Patrik Gunnarsson och Vimmerby IF gick skilda vägar inför säsongen 2024. Nu återvänder den föredetta huvudtränaren, i rollen som assisterande tränare till David Lindgren.
– Det passar mig perfekt, säger Gunnarsson.

Patrik Gunnarsson återvänder till Vimmerby IF som assisterande tränare.

Patrik Gunnarsson återvänder till Vimmerby IF som assisterande tränare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-10-18 11:51

Redan i somras kom det uppgifter till Vimmerby Tidning om att Patrik Gunnarsson, 50, var aktuell för en återkomst som assisterande tränare, efter önskemål från spelargruppen.

Så blev det som bekant inte. Men nu är tiden inne.

Gunnarsson blir assisterande tränare till David Lindgren kommande säsong. Spelartruppen ska ha informerats om detta i dagarna.

Även huvudpersonen själv bekräftar att det blir en återkomst.

– Man kan säga att det är klart. Jag har faktiskt inte skrivit på än, men jag har muntligt meddelat föreningen och David att jag vill hoppa på uppdraget, säger Gunnarsson när vi når honom under fredagsförmiddagen.

Hur känns det att vara tillbaka i gulsvart?

– Det känns roligt givetvis, annars hade jag inte kört på. Jag har väl bara missat två matcher under hela säsongen, så jag har följt det noga och grabben (Knut Gunnarsson, mittback i VIF) är där och så vidare. Det känns bra. Säsongen som gick var nog första gången sen jag var fem år då jag inte varit involverad i fotbollen. 

Hur var det egentligen?

– De första månaderna var rätt tuffa faktiskt. Det blev rätt tyst på ett sätt. Det är rätt många timmar man ska slå ihjäl, men man har såklart hittat andra grejer att göra. Ju längre tiden går blir man lite bekväm och jag har fått lite frågor från olika håll, men har tackat nej till allt. Det var först nu när David hörde av sig som jag blev sugen igen. Jag övervägde det någon dag eller två och ställde för- och nackdelar mot varandra. Det blir som en livsstil, och det har jag saknat.

Spelargruppen har enligt våra uppgifter uttryckt att de velat ha tillbaka dig. Det måste kännas bra?

– Det gör det. Det känns bra att man satt något slags avtryck. Sen har alla olika typer av ledarstilar och kunskaper. Det bästa är väl att man kan kombinera dessa. Jag fokuserar mycket på individen, och försöker få ut det mesta av varje spelare för att det ska leda till en bra prestation. Jag tycker också det är kul med ungdomar som kan utvecklas, växa och bidra, det sporrar mig.

Gunnarsson tror att samarbetet med David Lindgren kommer falla väl ut. Ännu är det inte helt spikat med hur deras olika ansvarsområden kommer se ut. Att gå från huvudtränare till assisterande ser han inga som helst problem med.

– Nej, den här rollen passar mig perfekt. Det var egentligen tanken när jag kom till föreningen första gången, att jag skulle vara det till "Buken" (Johan Karlsson Törndahl, förre detta VIF-tränare), men det blev inte så. Det är egentligen den rollen jag ville ha. Det blir snäppet mer avslappnat och man kan fila lite mer på det jag är bra på, arbetet med att få ut det bästa av varje spelare. Sen får David sköta den mer övergripande taktiska biten.

Det har kommit in en del nya tillskott som gjort det bra sen du lämnade. Hur ser du på truppen?

– Den tiden vi är inne i nu är generellt en jobbig tid att vara tränare. Det händer väldigt mycket och man vet egentligen ingenting om vad man har att jobba med innan allt är påskrivet. Men om man ska se till truppen som var i år har kvaliteten höjts gentemot året innan. Spelarna har också fått ett år med bra utbildning från Fredrik (Falkevall). Den inslagna vägen kommer vi nog fortsätta på, även om David såklart kommer sätta sin egna prägel på det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!