Åtta heta matcher på helgens fotbollsmeny – här är Sportens tips

Fem heta matcher i femman med IFK Västervik mot IFK Tuna som russinet i kakan. Viktiga matcher för både Gullringen och Vimmerby IF dam på hemmaplan. Och så ska VIF-herrarna försöka ta revansch för förra veckans stora förlust när de tar emot Jönköpings BK hemma. Det är matcherna som Sporten tippar den här veckan.

Vimmerby IF och Gullringen har viktiga matcher på hemmaplan i helgen och IFK Tuna ställs mot IFK Västervik borta.

Vimmerby IF och Gullringen har viktiga matcher på hemmaplan i helgen och IFK Tuna ställs mot IFK Västervik borta.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-05-24 07:00
undefined
Johan Lundins IFK Tuna möter IFK Västervik borta.

TÄVLING: Hur tror du det går i helgens matcher? Var med i Fotbollstipset!

Djursdala–Ariel

(Division 5, fredag)

STRÖMSTEN: DSK kom från två klara segrar, men fick se sig besegrat med hela 4–0 borta mot IFK Tuna senast. Här gäller det att de studsar tillbaka och hittar sitt spel igen. Ariel inledde serien med tre raka förluster, men tog poäng borta mot Hjorted/Totebo nyligen och föll bara med 4–2 mot Fågelfors senast. De kan bli en oväntat tuff nöt att knäcka för DSK. Tips: 2–1.

IFK Västervik–IFK Tuna

(Division 5, fredag)

ALLVIN: Kamratmöte. De två tippade seriefavoriterna. Flera Västervikskillar i Tuna. Det är en av vårens hetaste matcher, i alla fall i division fem. Och går det egentligen att utse ett lag som bär favoritskapet i just den här matchen? Jo, det går – trots allt. Vem? IFK Västervik. Varför? Stabiliteten och förstås också kvaliteten som finns. Tuna då? De kan mycket väl vinna, inte minst med tanke på vad jag bevittnade för en vecka sedan, då Djursdala enkelt besegrades med klara siffror. Tips: 3–2.

Lojal–Tjust

(Division 5, fredag)

STRÖMSTEN: En viktig match mellan två lag som pendlar i sina prestationer och behöver poäng för att inte bli indragna mer i bottenstriden. Lojal såg ut att gå en säker seger senast då de ledde med 3–0 i halvtid borta mot Södra Vi. Sedan kom raset och det blev förlust med 4–3. Det gäller att laget orkar i 90 minuter mot ett Tjust som i grunden är ett bra lag i femman. Tips: 2–1.


Södra Vi–Stjärnan

(Division 5, fredag)

ALLVIN: Vad betyder vinsten och den makalösa vändningen mot Lojal? Antagligen väldigt, väldigt mycket. Här kan vi verkligen snacka om en moralstärkande och också viktig seger. Jag har sett Stjärnan tre gånger den här våren och är inte imponerad. Stora frågetecken måste ställas kring lagets fysik, den ack så viktiga detaljen som de normalt sett brukar vara så bra på. Inte i år. Inte så här långt. Känslan är att Södra Vi bärs fram av triumfen mot Lojal senast och tar andra raka. Tips: 3–1.
 

undefined
Rasmus Bexells Gullringen har en nyckelmatch hemma mot Sävsjö.

Gullringen–Sävsjö

(Division 4, lördag)

STRÖMSTEN: Gullringen har halkat ned till åttonde plats i serien och behöver vinna för att haka på topplagen. Det som talar till deras fördel är deras starka facit på hemmaplan. Hemma på Gullemon har gulsvart hittills vunnit rubbet, alltså tre raka. Sävsjö inledde serien starkt med fyra raka segrar, men har åkt på två förluster efter det. Det är väldigt jämnt och ovisst på förhand, men min känsla är att Sävsjö vinner med knapp marginal. Tips: 1–2.

undefined
Nathalie Johansson ser ut att vara tillbaka i VIF i toppmötet hemma mot Skultorp.


Vimmerby–Skultorp

(Division 2 Dam, lördag)

ALLVIN: Toppmöte och superintressant. Vimmerby studsade helt förväntat tillbaka direkt efter förlusten mot Ulricehamn. De avfärdade Eksjö med stora siffror och toppar åter serien efter att passerat just Skultorp i tabellen. Här tror vi att hemmaplan fäller avgörande mot laget från Skövdetrakten. Tips: 2–1.

Fågelfors–Hultsfred

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: Hultsfred kommer med fyra raka förluster och kämpar med att få till sitt spel. Att de skulle kunna hota ett starkt Fågelfors på bortaplan känns väldigt långsökt. Nej, det handlar snarare om att hålla nere siffrorna och vara beredd på en hedersam förlust, tror jag. Tips: 4–0.
 


Vimmerby–Jönköpings BK

(Division 3, söndag)

ALLVIN: 

 Tips: Det här kan väl inte bli annat än seger, va? Nja, det mesta kan självklart hända, men visst är VIF klar favorit här. Inte bara för skillnaden mellan lagen tabellmässigt, utan också vad som hände när lagen möttes tidigare under försäsongen. Då vann Vimmerby med förkrossande 11–1. Såna siffror kommer det inte att bli den här gången, men väldigt mycket talar för att det trillar in en trepoängare på VIF:s konto. 3–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!