Åtta månader lång avstängning hävs

Svenska Fotbollförbundet häver Habib Askars åtta månaders avstängning som Smålands Fotbollförbund beslutade om.

Fotboll

Fotboll

Foto: Foto: Pixabay

Fotboll2020-11-12 16:04

I september valde Habib Askar att spela en match med division 6-laget Kroktstorps IF när de spelade borta mot BOIF trots att han var registrerad för division 1-laget Oskarshamns AIK.

Trots neddragen mössa upptäckte BOIF att Habib Askar var med i matchen och valde att lämna in en protest efter matchen.

Smålands Fotbollförbunds discplinnämnd beslutade att stänga av Habib Askar från all fotboll, inklusive futsal, i åtta månader.

Habib Askar bestämde sig för att överklaga beslutet till Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd som kör över beslutet från Smålands Discplinnämnd. Det innebär att Habib Askar är fri att utöva både fotboll och futsal med omedelbar verkan.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd skriver följande i sitt beslut att bifall överklagan:

"Disciplinnämnden konstaterar att Smålands Disciplinnämnd utan regelstöd på eget initiativ har tagit upp anmälan om förbundsbestraffning. Disciplinnämnden har därmed begått ett grovt formfel vid handläggningen av ärendet. Överklagan ska därför bifallas och Smålands beslut om att stänga av Habibulla Askar under tiden från och med 2020-09-23 till och med 2021-05-23 följaktligen undanröjs och ärendet avvisas." 

– Det var faktiskt skönt att höra. Nu kan jag äntligen börja spela igen. Det har varit riktigt jobbigt att inte få vara med och träna någonstans, jag har saknat mina kompisar i Oskarshamns AIK, säger Habib Askar till Oskarshamns-Tidningen.

Karta: Oskarshamn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!