Surt poängtapp för KBK – släppte in mål på övertid: "Återigen..."

En vunnen poäng, eller två förlorade? I efterhand blir det faktiskt det sistnämnda. För vårens krislag Kisa BK var på god väg mot ytterligare en seger, men då kvitterade LiU AIF FK, i 94:e minuten. "Jag hoppas ändå att den här pinnen ska bli viktig i slutändan", säger KBK:s spelande tränare Greger Lönning efter matchen.

Christian Simonsson var en av Kisa BK:s bästa spelare i matchen mot LiU.

Christian Simonsson var en av Kisa BK:s bästa spelare i matchen mot LiU.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-08 17:29

Men nog hade Kisa hoppats på så mycket mer med tanke på hur matchen utvecklade sig. Efter en mållös förstahalvlek tog bortalaget KBK ledningen i matchminut 56 genom Hilding Djerf. Den ledningen utökades senare, i 81:a minuten, genom just Greger Lönning – 50 år ung.

Där slutade det roliga för Kisa. För med två minuter kvar av ordinarie matchtid reducerade LiU, och sex minuter senare, i 94:e matchminuten kom det förödande kvitteringsmålet. 

– Återigen släpper vi in ett mål det sista som händer i en match. LiU får en frispark, en ganska billig sådan, och lyfter in bollen i straffområdet, sen är en av deras spelare sist på bollen och får in den i mål. Det blev bara en pinne, konstaterar Greger Lönning.

Hur var matchen överlag?

– Det var varmt och det tog på våra krafter, men jag tycker vi gör det bra. LiU hade ett duktigt lag och spelar fin fotboll. Vi står upp bra och får in två bollar, sen är det såklart tråkigt att vi inte håller tätt. Vi hade dessutom bud på fler mål. De var ju tvungna att pressa högt och chansa lite för att komma ikapp, då fick vi en del kontringar.

Men den här poängen kan bli väldigt viktig i slutändan. Är det lite så man får försöka tänka?

– Ja, jag hoppas att den ska bli väldigt viktig. Vi har haft flera tunga tapp i slutminuterna, men det är fortfarande bra go i laget och det är kul att vi fått in flera rutinerade spelare som bidrar. Robin Thuresson har vi tappat nu. Mursal (Muuse Mohamuud) och Muad (Mohamuud Muhiyadin) var borta också. Men då är det nya som kommer in och tar för sig. 

Var det några som utmärkte sig lite extra?

– Hela backlinjen gör det bra. Vi spelar 4-4-2 med "Crille" (Christian Simonsson) och David Ganbrant på innermittfältet och de står för en fin insats.

Och du hittade in i målprotokollet. Hur var ditt mål?

– Ja, det var kul. Det var en hörnvariant som jag och "Crille" körde. Jag fick bollen och sköt i bortre när deras målvakt var långt ute, berättar Lönning.

Trots surt poängtapp kan den inspelade poängen bli oerhört viktig i kampen om nytt kontrakt.

Kisa BK ligger tredje sist i tabellen med 14 poäng, precis ovanför nedflyttningsstrecket, med fyra matcher kvar att spela. 

Frågan är om vi ska få se en "Great Escape" av vårens stora krislag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!