Åtvidaberg föll tungt

Det heter att släkten är värst. Jodå, det fick vi erfara på Kopparvallen. Förre ÅFF-hjälten Magnus Eriksson spelade en högst delaktig roll i Malmös seger med 3-1. - Det var en speciell match förstås och skönt att göra mål tidigt i en ny klubb.

Trivs på Kopparvallen. Magnus Eriksson gjorde sitt första allsvenska mål för Malmö FF när han mötte gamla lagkamraterna i Åtvidaberg. Eriksson satte MFF:s 1-0-mål. Foto: Scanpix

Fotboll2013-04-05 22:11

En bra träff med högern i 37:e minuten.
En välplacerad nick fram till Erik Friberg i den 56:e.
Visst, Magnus Eriksson spelade återigen huvudrollen på Kopparvallen. Skillnaden den här gången var att det inte var så uppskattat på läktarplats.
Tacka för det. Som bekant lämnade han Åtvidabergs FF efter två succéfyllda säsonger. Efter en kort sejour i belgiska Gent valde han Malmö FF.
Hur var det att komma tillbaka till Åtvidaberg?
- Roligt. Jag hade en bra tid i ÅFF, som betydde mycket för min utveckling och karriär. Men nu är jag MFF-spelare.

"Pliggs" läckra mål
Efter en ganska trög första halvtimme hettade det till sista kvarten. Båda lagen vaskade fram ett par riktigt heta lägen. Närmast var Malmös Jiloan Hamad, som träffade ribban.
MFF-mål skulle det ändå bli.
Simon Thern kom fram på vänsterkanten och hittade in till en fristående Magnus Eriksson. Han sköt direkt - med högern! - och bollen letade sig in bakom Henrik "Fimpen" Gustafsson.
Kvitteringen var läcker. Åtvidabergs ålderman och klart bäste spelare i hemmapremiären, Kristian Bergström, knorrade snyggt in en frispark. 1-1 på övertid i den första halvleken.
- Det var ju på vippen att vi gick in i paus med ledning, men så blev det inte, säger Malmötränaren Rikard Norling.
Det ska sägas att ÅFF-kvitteringen var helt i sin ordning efter en spelmässigt jämn halvlek.

"Enorm skillnad"
Båda lagen bytte i halvtid. Åtvidabergs mittfältsgeneral Mohammed Abubakari tvingades utgå skadad, liksom MFF-målvakten Johan Dahlin.
ÅFF inledde piggt efter paus och de flesta 3 501 åskådare på Kopparvallen trodde nog att det skulle bli en knivskarp duell ända in till slutet.
De trodde fel.
- Vi gick ner oss mentalt efter deras 2-1-mål. Det var en enorm skillnad på vårt agerande första 55-60 minuterna mot den sista halvtimmen, säger ÅFF-tränaren Peter Swärdh.