Åtvidaberg missade straff

En missad straff med 20 minuter kvar att spela. Så nära var Åtvidaberg att få med sig samtliga tre poäng från gårdagens bortamatch mot GAIS. 0-0 var dock ungefär vad den här matchen förtjänade. - Vi får vara nöjda med en pinne, tyckte målvakten Henrik "Fimpen" Gustavsson efter matchen.

Fotboll2010-07-19 06:35

Efter ett par veckors VM-abstinens, var det igår dags för Åtvidabergs omstart i allsvenskan. Men glädjen över att det nu äntligen är igång igen, förbyttes tyvärr ganska snabbt till en helt annan känsla. Ungefär som att se ge sig iväg på sin emotsedda bilsemester i Europa och motorn skär i Växjö. Tomt, ledsamt och lite som att man blir rejält lurat på något riktigt kul.
För det var sannerligen ingen rolig historia, som berättades på Gamla Ullevi i går kväll. ÅFF hade fullt fokus på att ligga rätt i sina defensiva positioner och stundtals såg det ut som att man under det två månader långa sommarlovet helt hade glömt bort att ett lag även SKA anfalla. Har det bara gnuggats defensiv i sommar?
GAIS då? Inte ett dugg bättre! Visst hade man ett klart spel- och chansövertag i första halvlek, då man kanske borde ha avgjort matchen, men i den andra halvleken räckte inte lagets kompetens alls till för att luckra upp de defensiva gästerna från Östergötland.
På lördag möts ÅFF och GAIS igen. Kan vi som tittar på då få be om lite mer öppet, offensivt och publikvänligt spel? Om inte annat behövs nog det från ÅFF:s sida för att man ska kravla sig upp från den sista plats i tabellen, som man nu har halkat ner på.