Åtvidaberg spelade ut Kalmar FF

Åtvidabergs FF har växlat in på vinnarspåret igen. Gårdagens 3-0-seger hemma mot Kalmar FF var en styrkedemonstration av kollektivet. - Nu ser vi fram emot en riktigt härlig derbyfest mot IFK Norrköping på onsdag. Vi kommer dit med fint självförtroende, säger ÅFF-tränaren Andreas Thomsson.

Fotboll2012-05-21 06:28

ÅFF inledde matchen starkt. Första fem minuterna fick Kalmar knappt låna bollen, medan Åtvidaberg skapade ett par halvchanser och även två hörnor. Framför allt pressade man Kalmar högt upp och det var inte många passningar i rad från de röda, som gick rätt.
Allteftersom kom Kalmar in i matchen och spelade sig också fram till en rad riktigt vassa chanser. Men oj, så uddlöst laget var. Daniel Mendes var fri men fick knappt iväg bollen mot mål, Jonathan McDonald missade en nick från nära håll och gjorde en osannolikt dålig avslutning när han kom helt fri halvminuten senare.

2-0 efter första
Lägg därtill två kalasräddningar av Gustav Jansson, på chanser från Archford Gutu och McDonald, så förstår du att ÅFF:s 2-0-ledning efter den första halvleken kanske inte kändes helt logisk.
- Bortsett från en kvart i mitten av den första halvleken, då Kalmar ställde om snabbt och skapade en hel del, så är jag mycket nöjd med vår insats. Vårt mål var att vinna två matcher i maj och det har vi gjort nu. Onsdagens derby mot Norrköping känns därför som en ren bonusmatch, säger Andreas Thomsson.
Åtvidabergs båda mål, som kom i den 33:e och 37:e minuten, var kanske inte helt väntade men inte på något sätt omotiverade. Det första av dem var dessutom rasande vackert. Matchens suverän, ÅFF:s innermittfältare Bruno Marinho vann boll på mitten, passade till Magnus Eriksson som slog en underbar genomskärare till Kristian Bergström, som kom helt fri. Istället för att skjuta var han osjälvisk och rullade bollen till höger där Viktor Prodell bara hade att rulla in bollen i öppet mål.
2-0 kom alltså bara fyra minuter senare. Magnus Eriksson fälldes i straffområdet fälldes i straffområdet och satte själv straffen hur kallt som helst. Bollen skickade han lågt till vänster och målvakten Etrit Berisha ner till höger.
- Med tanke på alla de chanser vi hade, så kändes det tungt att gå in till halvtidsvila med 2-0-underläge, suckar Nanne Bergstrand, tränare i Kalmar.