Aubameyang bakom Arsenals trepoängare

Arsenal tappar Thomas Partey och Pierre-Emerick Aubameyang under perioden när Afrikanska mästerskapen avgörs i januari och februari nästa år. Nyckelspelarna kan bli svåra att ersätta. Mot Aston Villa låg de bakom målen i Arsenals 3–1-seger.

Pierre-Emerick Aubameyang firar med Emile Smith Rowe efter 3–0-målet.

Fotboll2021-10-22 23:14

Arsenal tog emot Aston Villa på fredagskvällen. Man hade chansen att dryga ut sin obesegrade svit i ligan till sex matcher vid seger.

Det började lovande. Thomas Partey nådde högst i straffområdet på en hörna och nickade in ledningsmålet. Första halvlek såg ut att sluta 1–0. När alla trodde domaren blåste av för halvtid ville han i själva verket titta på en straffsituation.

Alexandre Lacazette blev nersparkad bakifrån och straff blev dömt efter VAR-koll. Aubameyang stegade fram, målvakten räddade, men Aubameyang kunde ändå slå in sin egen retur till 2–0.

I den 56:e minuten spelade Aubameyang fram till Arsenalfostrade Emile Smith Rowe som placerade in 3–0.

Aston Villas Jacob Ramsey gjorde sitt första mål i Premier League i den 81:e minuten. Men det blev inte mer än ett tröstmål och matchen slutade 3–1 till hemmalaget.

Arsenal lyfter till nionde plats i tabellen på 14 poäng efter segern. Aston Villa ligger på 13:e plats med 10 poäng efter nio matcher in i säsongen.