Aubameyang räddade Barcelonas hopp om ligan

Barcelona tog tre viktiga poäng i kampen om topplatserna i La liga. Alexander Isaks Real Sociedad besegrades med 1–0. Katalanerna har därmed fortfarande en teoretisk chans att blanda sig i kampen om ligasegern.

Barcelonas Pierre-Emerick Aubameyang, 23, firar med Ferran Torres efter 1–0 mot Real Sociedad.

Fotboll2022-04-21 23:36

Med två raka förluster, en i ligan plus uttåget ur Europa League, i ryggen var Barcelona pressat att vinna. Tre poäng var närmast ett måste för att i teorin kunna utmana Real Madrid om ligatiteln.

För Real Sociedad, med Alexander Isak i startelvan, handlar återstoden av säsongen om att ta en av de sista Europa-platserna.

Redan efter elva minuter hade Barcelona gjort ledningsmålet. Ferran Torres fina frispark hittade Pierre-Emerick Aubameyang som kunde nicka in 1–0 i öppet mål. Det var gabonesens elfte mål i Barcelonatröjan sedan han värvats från Arsenal i januari.

Real Sociedad var inte utan chanser. Precis innan paus fick Alexander Isak en fin passning från sin norske namne, Alexander Sørloth, inne i straffområdet. Men svenskens skott gick tätt utanför den vänstra stolpen. Samme Sørloth hade själv en bra chans en knapp timme in i matchen, men Marc-André ter Stegen var med på noterna och kunde rädda ut bollen till en fruktlös hörna.

Tre viktiga poäng in på kontot för katalanerna, men än är det mycket osäkert om de ska kunna utmana om ligatiteln. Med sex omgångar kvar att spela har Barcelona inte råd att tappa mer än tre poäng, förutsatt att Real Madrid förlorar alla sina kvarvarande fem matcher, för att kunna utmana om titeln.

Fakta: Läget i La liga