Aubameyangs show gav Arsenal första vinsten

Arsenal har vunnit sin första tävlingsmatch säsongen 2021/2022. Med Pierre-Emerick Aubameyang tillbaka i startelvan var den säkrad redan i halvtid mot Championshiplaget West Bromwich.

Pierre-Emerick Aubameyangs (mitten) mål var minst sagt efterlängtat för Arsenal. Arkivbild.

Fotboll2021-08-25 22:59

Pierre-Emerick Aubameyang gjorde Arsenals första tävlingsmål den här säsongen efter dryga kvarten i mötet med serieledaren i Championship, West Bromwich Albion, i ligacupen. Bukayo Saka snubblade sig igenom och avlossade ett skott vars retur Aubameyang enkelt placerade i det öppna målet.

Det var minst sagt ett efterlängtat mål för Arsenalsupportrarna då de kort efter målet kunde höras sjunga "Vi gjorde mål, vi gjorde mål".

Supportrarna var inte långt ifrån att få återuppta sången på nytt kort efter att den tystnat.

Nyförvärvet Martin Ødegaard fick öppet mål, men träffade stolpen från en snäv vinkel i 23:e minuten.

I 45:e minuten fick Aubameyang på nytt öppet mål på en ny retur och Arsenalstjärnans andra mål för kvällen var ett faktum. Mindre än två minuter senare, på tilläggstid, spelade han fram Nicolas Pepe med en liten konstspark till 3–0.

I den andra halvleken fullbordade Aubameyang sitt hattrick genom att snygg skruva in bollen i bortre krysset när Arsenal till slut vann med 6–0.

Efter att ha inlett tävlingssäsongen med två raka förluster i Premier League är segern säsongens första för Arsenal i tävlingssammanhang.

Emil Krafths Newcastle förlorade mot Premier League-konkurrenten Burnley på straffar. Krafth spelade hela matchen. Southampton besegrade Newport County med hela 8–0.