Australisk polis redo att utreda Rubiales kyss

Australisk polis meddelade på måndagen att man är tillgänglig för att bistå spansk polis att utreda misstankarna om sexuella övergrepp som riktas mot det spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales.

När det spanska damlandslaget firade VM-guldet i Sydney i Australien kysste Luis Rubiales den spanska landslagsspelaren Jennifer Hermoso. Arkivbild.

När det spanska damlandslaget firade VM-guldet i Sydney i Australien kysste Luis Rubiales den spanska landslagsspelaren Jennifer Hermoso. Arkivbild.

Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Fotboll2023-09-11 06:40

Rubiales kysste landslagsspelaren Jennifer Hermoso i samband med firandet av Spaniens VM-guld i Sydney.

Rubiales beteende har fördömts och kritiserats över hela världen och Jennifer Hermoso har också polisanmält honom för sexuella övergrepp, vilket nu utreds av åklagare i Spanien.

Polisen i New South Wales, som inkluderar Sydney där det misstänkta brottet begicks, sade till nyhetsbyrån AFP på måndagen att man kommer att samarbete med de spanska utredarna om en förfrågan kommer.

På söndagen sade Luis Rubiales i en intervju med programledaren Piers Morgan att han avgår som ordförande för det spanska fotbollsförbundet.

– Jag kommer att avgå, jag kan inte fortsätta mitt arbete, sade han.

I slutet av augusti meddelade det internationella fotbollsförbundet Fifa att Rubiales stängs av från all fotbollsrelaterad aktivitet i 90 dagar. Den spanska regeringen har krävt att han ska utredas av en idrottsdomstol och idrottsminister Victor Francos har varit tydlig med att han tycker att Rubiales bör säga upp sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!