Avgjorde sent – efter Kiese Thelins dubbel

Isaac Kiese Thelin gjorde två mål och såg till att Malmö FF närmar sig den allsvenska toppen. Samtidigt tappade Kalmar på nytt en ledning och när kapten Viktor Elm tvingades utgå med ett skadat knä växer krisen allt djupare. –Vi är på gång, vi fortsätter att bygga vidare och jag tror det kommer bli riktigt bra, sade matchvinnaren till Dplay efteråt.

Malmös Isaac Kiese Thelin gör 2-1 mot Malmö och jublar tillsammans med Ola Toivonen.

Fotboll2020-07-19 16:45

Efter 5-0-torsken mot Djurgården kom krisande Kalmar FF till spel efter fyra raka uddamålsförluster. Inräknat förra säsongen hade laget bara vunnit två av de senaste 15 matcherna.

– Vi har gjort hyfsat med mål, men släpper in för mycket. Nu har vi Viktor Elm tillbaka och det ger lite trygghet, sade Nanne Bergstrand till Dplay inför matchstart.

Janne på plats

Men det var en tuff uppgift som väntade i Malmö, där Kalmar inte vunnit sedan 2010.

Bara tre minuter in i matchen gled Anel Ahmedhodzic in med dobbarna före och tacklade Isak Magnusson, och den unge MFF-backen fick vara glad att kortet ”bara” var gult.

Samme Ahmedhodzic tog i den 35: minuten bollen med handen och domare Mohammed Al-Hakim pekade på straffpunkten. Comebackande Viktor Elm satte distinkt bollen i mål.

Det var den tredje gången bara denna vecka som Kalmar tappat en 1-0-ledning. Även i de båda 2-1-förlusterna mot Elfsborg och Hammarby hade laget gjort första målet.

– Sådant kan man inte stöta ifrån sig. Det är bättre man pratar en gång för mycket om det än en gång för lite, sade 1-0-skytten i paus.

De svenska och bosniska landslaget går en dragkamp om Ahmedhodzic, mittbacken kan representera vilket land han vill. 21-åringen fick följa med blågult på januariturnén och förbundskapten Janne Andersson såg söndagens match från läktaren.

– Jag vill inte kommentera det. Det har varit mycket snack nu på sistone och det är bättre han får spela på i lugn och ro, säger förbundskaptenen till TT.

Thelin avgjorde

Inför andra halvlek satte Malmö FF in Ola Toivonen. Fem minuter senare fick han en armbåge i magen av Kalmars Romario. Förseelsen borde ha renderat i ett rött kort, men missades helt av domare Al-Hakim.

– Otroligt osportsligt. Det är så rött det kan bli, säger Dplays expertkommentator Irma Helin.

I duell med Isaac Kiese Thelin small det fem minuter senare till i Viktor Elms knä. Kaptenen hade missat de tre senaste matcherna på grund av skada och nu tvingades han ut igen.

I Elms frånvaro tryckte hemmalaget på allt mer och i den 63:e minuten kom kvitteringen när just Kiese Thelin snappade upp en retur och tryckte upp bollen i nättaket.

Thelin skulle även göra 2-1. Framspelad av Guillermo Molins tacklade anfallaren sig fri från sin bevakning och placerade in segermålet.

I slutminuterna tilldömdes MFF en straff, men Kiese Thelin missade och gick därmed miste om hattricket.

– Det är upp till mig att vara där och hugga. Skönt med två mål och tre poäng, sa anfallaren som inte ville kommentera det faktum att han missat tre av de fyra senaste försöken från straffpunkten.

I och med att Norrköping föll mot Sirius närmade sig MFF tabelltoppen. Man är nu fyra poäng från toppen.

Förlusten var Kalmars sjätte i rad – det är lagets sämsta svit sedan 1950.