AVLSÖJAR: VIF NÄRA LANDA LANDSLAGSMERITERAT NYFÖRVÄRV

Från proffskontrakt och spel med Syriens landslag, via IFK Rättvik, IFK Mora och nu kanske vidare till division två-laget Vimmerby IF. Enligt uppgifter till vår tidning är VIF nämligen nära att landa ett minst sagt meriterat nyförvärv. Mohammed Jaafar, som beskrivs som en liten, snabb och teknisk anfallare, är 27 år och var med och tränade med Vimmerby IF på tisdagskvällen.

Foto:

Fotboll2017-07-19 09:49

Kontakterna mellan landslagsmeriterade Jaafar och forwardsjagande Vimmerby IF ska ha etablerats via VIF- mittfältaren Abdulrahman Kharma, som även han har syriskt ursprung och kände till Jaafar sedan tidigare.

Mohammed Jaafar kom till Sverige för ungefär ett år sedan och har den senaste tiden tränat och spelat med IFK Mora i division tre.
Från Vimmerby IF:s sida bekräftar man att Mohammed Jaafas är vän med ”Abbe” samt att han har gjort en provträning med klubben – i övrigt har man inga kommentarer.

Mohammed Jafaar har representerat såväl Syriens U17-, U20- och U23-landslag. 2006 var han bland annat skyttekung (sex mål i kvalet) i det syriska U17-lag som för första gången i landets historia tog sig till VM-slutspel.

Enligt vad vår tidning erfar är övergången ännu inte helt klar, då det återstår en del pappersexcersis att göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!