Avslöjar: Duktige mittfältaren lämnar Vimmerby IF

Niklas Gunnarsson har bestämt sig. Han lämnar Vimmerby IF efter fyra säsonger. "Jag kommer fortsätta spela fotboll på lägre nivå", säger 25-åringen.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-13 16:54

Bakgrunden till Niklas Gunnarssons beslut är tidsbrist.

– Jag och sambon har köpt ett renoveringsprojekt som tar mycket tid och kraft. Det gör att jag inte kan träna tre gånger i veckan längre. Istället tar jag ett steg tillbaka.

Hur känns det att lämna VIF?

– Det är tråkigt, givetvis. Det var tungt att meddela David (Lindgren) mitt beslut, att det inte blir någon fortsättning. Efter fyra säsonger har man ju skapat ett visst band med föreningen. Jag hade gärna fortsatt i Vimmerby, men ibland måste man prioritera andra saker.

Niklas Gunnarsson, som tidigare spelat seniorfotboll i Frödinge och Gullringen, kom till Vimmerby inför säsongen 2017. Efter ett anpassningsår i division 2 utvecklades han till en given startspelare. Totalt blev det 16 mål på 54 starter i VIF-tröjan – för den hårdskjutande mittfältaren.

Det återstår att se vilken lokal klubb som kommer vinna kampen om Niklas Gunnarssons signatur. Det lär inte saknas intressenter i division 5 och 6.

– Jag kommer nog bestämma mig ganska snart, inom en vecka eller så. Jag brukar bestämma mig tidigt. Då slipper man gå runt och grubbla.

Vilka klubbar har du pratat med?

– Jag ska vara med på Frödinges testmatch på lördag. Det är absolut ett alternativ. Sedan ska jag åka och provträna med Södra Vi. Jag har många kompisar där.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!