Avslöjar: Fotbollsprofilen på väg mot oväntad comeback

Nu är den rutinerade fotbollsprofilen på väg mot comeback. Han ska träna med sitt gamla lag den här veckan. "Det blir spännande", säger David Lindgren om Johan Carlssons comeback i VIF.

Idrottsprofilen Johan Carlsson ska träna med Vimmerby IF.

Idrottsprofilen Johan Carlsson ska träna med Vimmerby IF.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2021-01-25 12:32

Visst, han har spelat högst sporadiskt med moderklubben Storebro IF de senaste åren, men få trodde nog att vi skulle få se Johan "JC" Carlsson på träningsplanen med Vimmerby IF igen. Men, så blir det.  

David Lindgren bekräftar att den duktige mittfältaren ska börja träna med VIF.

– Roligt att han är tillbaka. Johan har uttryckt ett intresse av att komma igång och träna fotboll med oss. Det är och har varit osäkert hur det blir med innebandyn, som legat nere ett tag. 

Som ni säkert vet är Johan Carlsson en viktig kugge och tillika kapten i Vimmerby IBK.

– Jag tror det blir bra och det finns ju lite rutin att ersätta på mittfältet hos oss, säger David Lindgren och tillägger att "JC" säkerligen inte kommer ha några problem rent fysiskt. 

Han kommer nog vara i gott skick för att göra en rejäl satsning. Och jag tror att både han och Jesper (Lätt) är medvetna om att de har extra ögon på sig när de nu gör comeback. Jag är övertygad att de vill vara så pass bra förberedda som det bara går för att göra sig själva rättvisa. 

Vad betyder det att få in två så pass erfarna spelare?

– De kommer bidra med träningskultur och inställning på träningar och matcher. Gentemot de yngre är det jättebra och med sin rutin kan de också hjälpa dem i matchsituationer. Vi får in två prestigelösa killar som är rätt typ av spelare och som dessutom brinner för föreningen. Sedan får vi se vad som händer med Johan och innebandyn. Det är en kommunikation han får ha med VIBK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!