Avslöjar: Gullringen jagar tränarprofilen

Gullringens GoIF är på jakt efter en ny assisterande tränare. Det hetaste spåret just nu: Janne "Boda" Carlson.

Foto: Karl Edgren

Fotboll2019-02-03 17:45

Sedan tidigare är det klart att Daniel Ohlsson fortsätter som huvudtränare. Men rollen som assisterande tränare har varit vakant, sedan Christian Simonsson tvekat kring en fortsättning.

Nu kan vi avslöja att Gullringen hoppas knyta till sig Janne Carlson – en av traktens mest rutinerade tränare. 59-åringen har varit verksam i flera klubbar. Han är mest förknippad med Åtvidabergs FF och Vimmerby IF.

Nästa klubbadress kan alltså bli Gullringens GoIF. Under söndagseftermiddagen fick vi tag på Janne Carlson, som för närvarande är på semester i Thailand.

Han bekräftar att det finns en konkret förfrågan från Gullringen om att bli assisterande tränare.

– Jag har varit nere på några träningar och vi ska snacka mer i nästa vecka när jag kommit hem från semestern.

Hur går dina tankar?

– Jag är sugen på att jobba i en klubb igen. Det är några år sedan sist. Numera spelar ju min son i Gullringen (Jonatan Carlson), vilket gör att det känns extra lockande. Sedan hade det varit intressant att jobba tillsammans med Daniel Ohlsson. Vi träffades en del när han var damtränare i Vimmerby och jag gillade hans tränarstil.

– Men i det här läget har jag varken sagt ja eller nej. Vi får se hur det blir. Vi ska som sagt snacka mer när jag kommer hem.

De senaste åren har Janne Carlson varit verksam inom Smålands Fotbollförbund.

– Bland annat är jag med och utbildar nya ledare. Det är väldigt stimulerande. Det tar dock en del tid, så jag vet inte om det går kombinera den rollen med att vara klubblagstränare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!