AVSLÖJAR: Här är Gullringens förstaval i tränarjakten

Det fortsätter att vara en händelserik Silly Season i lokalfotbollen. Enligt uppgifter till Sporten är det Kristian Bergström som står högst upp på Gullringens tränarlista. ÅFF-profilen bekräftar att intresset är ömsesidigt.

Gullringen, här i vita tröjor, får troligtvis en ny huvudtränare nästa år.

Gullringen, här i vita tröjor, får troligtvis en ny huvudtränare nästa år.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-11-02 21:20

– Jag har träffat Gullringen, det har jag gjort. Jag har fått ett erbjudande från dem, säger "Pligg" som har en lång och framgångsrik spelarkarriär bakom sig.

Totalt gjorde han 111 mål i Åtvidabergs FF, vilket gör honom till klubbens bäste målskytt någonsin. Nu är Kristian Bergström, som bor i Kisa, sugen på att ta ett tränaruppdrag på seniornivå.

– Den senaste säsongen har jag varit tränare i ÅFF:s U19-lag. Nästa steg är väl att träna ett seniorlag och ha huvudansvaret.

När ska du lämna ett besked till Gullringen?

– Jag ska träffa ÅFF nu i veckan för att höra hur de tänker kring min roll i klubben. Därefter ska jag göra någon form av återkoppling till Gullringen.

Lutar det åt något håll?

– Nej, jag måste träffa ÅFF först innan jag uttalar mig om det.

De senaste tre säsongerna är det Daniel Ohlsson som har varit huvudtränare i Gullringens GoIF. I nuläget talar det mesta för att han har gjort sitt i klubben för den här gången.

När vi pratade med sportgruppens Patrik Wärnehall i mitten av oktober sa han så här:

– Daniels kontrakt går ut och han har varit här i tre år. Då vill vi checka av läget för att se om det finns några andra spännande namn. Samtidigt är Daniel ett av namnen som vi diskuterar. Det är inga konstigheter.

Utöver Kristian Bergström har Gullringen varit i kontakt med den förre VIF-tränaren Johan "JC" Carlsson, vilket Dagens Vimmerby var först med att rapportera om.

MER LÄSNING:
Ted Åström Åberg om framtiden
Han återvänder till Djursdala

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!