Avslöjar – gör återstart: "Samhället behöver det här"

Virserums SGF är tillbaka. Snacka om glädjebesked för fotbollsälskarna i Virserum. "Vi kommer att ha ett seniorlag i seriespel 2024. Vi kände att samhället behöver det här", säger Adis Mulisic, som också ska träna laget.

Nystart. Virserums SGF kommer åter att ha ett herrlag.

Nystart. Virserums SGF kommer åter att ha ett herrlag.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2023-12-19 18:57

Ni minns säkert hur det var. När Järnforsens AIK bröt sig loss från det långvariga samarbetet VSGF/JAIK och startade upp eget seniorlag 2022. Det fick konsekvenser, för Virserums SGF. Första året på egna ben gick det bra, då fanns ett lag, men inte 2023. Trots ett tappert försök lyckades inte föreningen få ihop tillräckligt med spelare. 

Det var jobbigt, mycket känslor och stor frustration. Förstås. 

Nu är de tillbaka. 

– Vi kommer att anmäla ett herrlag i division sex. Vi startar upp igen, säger Adis Mulisic och glädjen hörs tydligt i rösten när vi pratar med honom. 

Det har varit en tuff tid, utan ett seniorlag. 

Hur kommer det sig att ni gör den här satsningen?

– Vi kände att vi har ett 08-lag som vi inte ville slänga bort. Det är läge att ge de här killarna chansen, vilket vi inte tyckte förra året. Nu är de ett år äldre och förhoppningsvis mogna att ta klivet upp i seniorfotbollen. Utöver de här killarna kommer vi fylla på med tidigare och äldre spelare – och sen hoppas vi förstås att de som lovade klubben att komma tillbaka när de lämnade står för sina ord. 

undefined
Virserum spelade en match mot Kalmar FF i somras. Då hade inte VSGF något eget herrlag i seriespel, men det kommer de att ha 2024.

Mulisic säger också:

– Vi kände att vi ville göra det här för samhället. Vi behöver ett seniorlag i Virserum. Vi är en sån bra och stark förening på många sätt och det har varit tomt utan ett herrlag. Som när vi hade den här matchen mot Kalmar FF i somras. Det var en jobbig känsla då att vi inte ens hade ett eget herrlag. Det var ett nederlag. 

På nyförvärvskontot hittar vi än så länge Jonathan Sahlström och Alaa Alsadi från Mörlunda samt Bzelal Poturak från Järnforsen. Mer är på ingång, men Adis Mulisic säger att det inte är riktigt klart än. Några så kallade "avdankade" spelare står på listan över tänkbara nya spelare i VSGF. 

– Vi har goda förhoppningar om att lösa de här spelarna och jag tycker att många klubbar här i trakten ändå är duktiga på att släppa spelare även efter frimånadens slut. Och ja...vad ska jag egentligen säga om den, frimånaden? Jag tycker faktiskt den är ganska så hemsk. 

Vem ska träna laget?

– Det är undertecknad och Marcus Andersson. Vi är ett rutinerat garde som har varit med ganska länge. Dessutom bidrar Tomas Ahlkvist med sina långa erfarenhet som lagledare.

Adis Mulisic berättar vidare att uppslutningen på träningarna har varit väldigt bra så här långt och att de tränar två pass i veckan, som ska bli ett tredje i tältet i Hultsfred efter nyår.

Målsättning, pratar ni om sånt?

– Vi har sagt att vi inte har någon resultatmässig målsättning överhuvudtaget. Vi har släppt det helt och hållet. Vi känner att vi har formbara killar och vi ser det över tid. Kan vi nå någon sorts av resultat de närmaste tre åren så är det bra. Nu är prio ett att få igång verksamheten igen.

Ni är många lag i kommunen igen. Hur ser du på det?

– Bara kul. Alla samhällen och små orter bör kunna ha ett fotbollslag. Det är viktigt. Sen vet man att det alltid går i vågor. Ett lag kan vara bra några år, sen kommer en dipp. Sen är det något annat lag som gör samma resa.

Hur ser det ut framåt?

– Vi har anmält oss till Smålandscupen (Toyota Cup) och så ska vi eventuellt vara med i KM inomhus i Hultsfred.

Och som sagt, det resultatmässiga är sekundärt för Virserums SGF i det här läget. Allt övertrumfas av det faktum att VSGF återigen har ett seniorlag i seriespel. 

– Vi satsar långsiktigt med spelare från egna led i första hand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!