Lokala klubbarna splittras – efter 21 år tillsammans

Fotbollslaget VSGF/JAIK kommer inte att finnas kvar nästa år. Virserums SGF och Järnforsens AIK har gått skilda vägar. "Det fanns ett intresse för det", säger Albin Moberg i JAIK.

Albin Moberg är en av de som valt att gå till den nya klubben Järnforsens AIK.

Albin Moberg är en av de som valt att gå till den nya klubben Järnforsens AIK.

Foto: Michael Nordin/Jonas Axelsson

Fotboll2021-12-04 15:37

År 2000 slogs fotbollssektionerna i Virserums SGF och Järnforsens AIK ihop. Då bildades VSGF/JAIK.

21 år senare är det kapitlet över. Den senaste säsongen, i division 6, blev den sista laget gjorde under det namnet. Till nästa år kommer fotbollsklubbarna att återigen stå på egna ben.

– Vi kommer bli två självständiga klubbar, på varsitt håll. Vad VSGF kommer att göra har jag ingen aning om, men jag gissar att de startar upp i sexan igen. Vi i JAIK kommer att starta upp ett lag i reserv C (reservlagsserie), säger Albin Moberg i Järnforsens AIK. 

Vad är bakgrunden till detta?

– Vi som spelade i VSGF/JAIK hade planer på att spela i andra klubbar nästa säsong. Sen fanns det ett intresse från några andra som ville spela på en lägre nivå med sina vänner. Då kände vi att vi hade material för att starta något eget. Det är väl mellan 20 och 25 killar som alla är från Järnforsen och som är mellan 15 och 30 år. Många har tidigare spelat spontanfotboll, så vi gör det här för att ha så roligt som möjligt.

Det nya laget har redan börjat träna tillsammans.

– Det har varit ungefär 15-16 man på träningarna hittills och på upptakten var vi 20 stycken. Vi kör träning en dag i veckan, förklarar Albin Moberg.

Har ni någon tränare?

– Nej, inte än så länge. Jag och Axel Arvidsson håller i det till en början.

Finns det någon långsiktig plan med det här?

– Vi tar det här året som en uppstart, men det finns ingen riktig plan eller målsättning på det viset. Vi gör det för att ha roligt.

Vimmerby Tidning har pratat med Adis Mulisic, som är ansvarig för seniorfotbollen i Virserums SGF. Han avböjer att kommentera nyheten att klubbarna går isär.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!