AVSLÖJAR: Så blir VIF:s nya tränarlösning

Nu kan vår tidning berätta hur Vimmerby IF:s tränarkonstellation för 2018 kommer att se ut.

Foto:

Fotboll2017-10-25 15:30

Som bekant åkte Vimmerby IF:s herrar ur division två. Tränaren som ska ta nya tag med laget i trean blir David Lindgren.

David tog över VIF under sensommaren, men får nu chans att sätta sin helt egen prägel på laget redan från början.

– Under höstsäsongen var det väldigt korta tider och vi hade bara två veckors sommarträning. Det kändes som att det bara var att försöka göra det bästa av situationen. Det är egentligen först nu som det känns att jag tar över på allvar, säger David Lindgren.

Grunden i Davids filosofi är att bygga en defensiv trygghet.

– Vi ska inte behöva anpassa oss till motståndarna när vi inte har bollen, utan sätta hög press. Men om man ska klara det krävs både fysik och kunskap – och det behövs tid för att bygga en sådan trygghet, säger VIF-tränaren.

Till sin hjälp på bänken kommer David Lindgren få Håkan Carlsson, mångårig spelare och ledare inom Vimmerby IF. En lösning David Lindgren är mycket nöjd med.

– Innan jag tackade ja fullt ut ville jag först och främst veta att jag hade förtroendet från spelartruppen – och de indikationerna har jag fått.

– Då var steg två att hitta en nyckelperson som assisterande. Jag tog själv kontakt med Håkan och är väldigt glad över att han visade sig vara så pass sugen på uppdraget, säger David Lindgren.

– Håkan har erfarenhet, ett hjärta för föreningen och ett driv, som jag delar. Vi vill båda att träningarna ska vara matchlika och att det ska finnas en vilja att vinna i allt

På onsdagskvällen gjorde Vimmerby IF sin sista träning för säsongen och då fanns både David Lindgren och Håkan Carlsson på plats för att informera truppen om det nya upplägget.

Nu väntar två månader där man kör gemensam gymträning två dagar i veckan.
– Spelarna kör individuellt därutöver. Det känns som ett bra upplägg innan vi drar igång igen med fyra pass i veckan från och med januari, säger David Lindgren.

Vad kommer skilja Vimmerby IF:s herrlag anno 2018 jämfört med det som åkte ur division två i år?

– Vi ska spela en fotboll fylld av passion och vilja, snarare än anpassning och riskminimering. Förhoppningsvis kommer också publiken hitta tillbaka till arenan, avslutar David Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!