AVSLÖJAR: Strömboms val – "Skönt att slippa tänka"

Nu har Vimmerby IF:s nyckelspelare gjort sitt fotbollsval. "Jag har bestämt mig för att stanna kvar i Vimmerby", säger Ludwig Strömbom.

Ludwig Strömbom, i mitten, har gjort sitt fotbollsval.

Ludwig Strömbom, i mitten, har gjort sitt fotbollsval.

Foto: Arkivbild

Fotboll2021-03-01 19:00

Den skicklige VIF-backen har funderat och funderat. Det lockade med spel högre upp i en klubb i Linköpingstrakten då hans flickvän studerar där. Nu blir det inte så. 

– Det är en lättnad att få det klart. Jag har tänkt på det här i fyra månader och det har dragit ut på tiden. Nu är det är bara en dryg månad kvar till seriepremiären och jag kände att det var dags att fatta ett beslut. 

Strömbom har bland annat testtränat med klassiska Åtvidabergs FF. Men det blir alltså inte spel vare sig där eller med division tre-klubben Grebo, där han nyligen var med på en internmatch. 

– Nu får jag istället tid till att planera och eventuellt söka jobb i höst istället. Min flickvän har också fått jobb i Vimmerby i sommar och det hade känts konstigt om jag hade spelat i en klubb i Linköping och hon hade bott i Vimmerby, säger Venakillen och fortsätter:

– Det är skönt att kunna fokusera helt på VIF nu. 

Hur är din form inför säsongen?

– Jag tycker att det känns bra. PG (Patrik Gunnarsson) har kört hård fys med oss. Känslan är att formen finns där. 

Och vad tror du om lagets kapacitet?

– Likadant där. Det är spännande och nästan hälften är nya i laget. Konkurrensen är tuffare och vi är inte så känsliga för skador som innan. I lördags tränade vi elva mot elva på stor plan...så det finns många spelare i truppen. 

VIF kommer precis som förra säsongen spela i division fyra. Preliminär seriepremiär är daterad till 17 april, borta mot Jönköpingslaget Hallby. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!