Avslöjar: Tränaren väljer rivalen

Den 10 oktober kunde Sporten avslöja att Peter Tirheden jagades av Västerviks FF, som behöver fylla den vakanta huvudtränarpositionen. Nu kan vi berätta att Tirheden nobbar VFF – och istället ser ut att hamna i IFK Västervik.

Foto: Johan Adamsson

Fotboll2018-10-30 19:56

Det är uppgifter till Sporten som gör gällande att Tirheden är nära ett avtal med IFK. Men Fredrik Walfredsson då? Jodå, han förlängde ju nyligen sitt avtal med de blåvita och Tirheden kommer att fungera som ett komplement till Walfredsson.

Christian Jansson, IFK:s ordförande, berättar:

– För det första så är det ingenting som är klart. Det jag kan säga är att Peter Tirheden är ett jätteintressant namn. Vi ska få in är en assisterande tränare som höjer nivån på det vi gör. Ska vi höja träningsdosen, vilket vi vill, kommer det krävas flera tränare.

– Det är ett önskemål från Fredrik också. Han har varit i klubben i många år och och det skulle vara bra att få in någon som kan hjälpa till.

Men ingenting är klart med Peter Tirheden?

– Nej det är ingenting som är klart.

Från Västerviks FF:s sportgrupp bekräftar man att Tirheden tackat nej till det förslag man presenterade.

– Man kan säga att han nobbade vårt erbjudande. Det vi erbjöd och behöver passade inte riktigt in i hans situation, säger Andreas Andersson.

Sökandet efter en ny huvudtränare går vidare för VFF och man hoppas ha den på plats när frimånaden inleds den 15 november.

– Vi har satt det som en sorts deadline. Vi jobbar hårt med olika namn och har fått fram vad vi söker för person och ledare och hoppas kunna presentera någon inom kort.

Hur ser sökandet ut?

– Vi har kollat både inom och utanför kommungränsen utifrån de önskemål vi har, säger Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!