AVSLÖJAR: VIF tappar försvarare – ser ut att förstärka krislaget

Vimmerby IF har drabbats av ett avbräck mitt under sin jakt på seriesegern i division 3. Rutinerade mittbacken Ilhan Jejna har begärt att få lämna. "Jag har full förståelse för att han vill ha speltid", säger David Lindgren som är verksamhetsansvarig i VIF.

Ilhan Jejna Vimmerby IF

Ilhan Jejna Vimmerby IF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-09 11:46

Ilhan Jejna fick förra säsongen spolierad efter att ha dragit på sig en korsbandsskada i seriepremiären. Det tog nästan ett år för honom att komma tillbaka. I årets seriepremiär mot Hemgårdarna hoppade han in och gjorde ett viktigt mål som bidrog till att VIF kunde vända och vinna med 3–2. 

Efter det har han haft svårt att få speltid. Senast Jejna startade som mittback för VIF var i bortamatchen mot IK Vista för en månad sedan. Efter det har han inte varit med i matchtruppen. 

– Ilhan är en väldigt duktig spelare som har tagit stora kliv hos oss. Samtidigt har han varit borta i ett år med sin knäskada och det är svårt att konkurrera om en plats som mittback när vi har Knut Gunnarsson och Gustav Stejdahl där som gjort det väldigt bra tillsammans. Därför har jag full förståelse för att han vill se sig om efter andra alternativ där han kan få mer speltid.

Vilken klubb som Jejna lämnar för är inte helt klart, men mycket tyder på att det blir en återkomst i IFK Tuna.

– Som jag tolkat det har han tagit en kontakt med IFK Tuna. Vill han hellre spela med dem är det inga konstigheter för oss. 

Hur påverkas VIF av att tappa en mittback mitt under säsongen?

– Vi har andra alternativ i truppen. Både Arvid Eckerstig och Teo Zeylon Thoresson kan gå in på den positionen om det behövs. Dessutom finns det duktiga killar i U-laget som kan fylla på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!