Nyckelspelaren uppvaktas av konkurrent: "Kom som en chock"

Nyheten om att Fredrik Falkevall lämnar som tränare kom plötsligt och mycket överraskande för spelartruppen i Vimmerby IF.
– Det var oväntat och kom nästan som en chock. Ett jättetråkigt besked att få. Jag har aldrig haft en bättre tränare än Fredrik, säger Haris Dreco, som avslöjar att han kan vara på väg bort.

Haris Drecos har varit en viktigt spelare för Vimmerby IF under flera säsonger, men nu kan han vara på väg bort från klubben.

Haris Drecos har varit en viktigt spelare för Vimmerby IF under flera säsonger, men nu kan han vara på väg bort från klubben.

Foto: Bejto Demiri

Fotboll2024-10-11 20:00

Haris Dreco har varit en av lagets bästa spelare de senaste säsongerna. Han beklagar att Fredrik Falkevall lämnar tränaruppdraget:

– Jag blev förvånad eftersom vi fick till oss att det var en långsiktig lösning när han presenterades som tränare. Att det bara blev ett år kom som en blixt från klar himmel. Det är jättetrist att han försvinner. Under hans ledning har vi verkligen utvecklat spelet och har en helt annan struktur än vad vi haft tidigare. Det har funnits en tydlighet och en idé som genomsyrat varje träningspass och match, säger den bollskicklige mittfältaren. 

Han är nöjd med säsongen i stort, förutom en sak:

– Tyvärr slarvade vi för mycket de tre första matcherna på höstsäsongen. Vi hade också ledningen mot alla topplag, men tappade av olika orsaker. Jag tror helt enkelt att vi blev för rädda för att förlora. 

Efter att ha varit i serieledning halvvägs in i säsongen, landade VIF till slut på en fjärdeplats. 

Vad har Fredrik Falkevall betytt för dig personligen?

– Som sagt, det är den bäste tränare jag har haft. Han brinner ju hårt för fotbollen och man kunde alltid bolla tankar och idéer med honom. Han vet vad han vill och vi har haft högt i tak vilket jag uppskattar. 

Du var med på spelarmötet i torsdags kväll. Hur var det?

– Såklart att många var besvikna och ledsna över att Fredrik slutar. Sen kan jag tycka att det var förvånansvärt tystlåtet på mötet. Vet inte om det berodde på "chocken" att han skulle lämna. Det var inte så många som sa så mycket. Efteråt hade vi individuella samtal där vi fick tycka och tänka till, säger Haris och tillägger samtidigt att han tror att det blir en bra lösning med David Lindgren som ny tränare. 

– Jag har inte haft honom som huvudtränare innan, bara som assisterande. Man vet att får mycket energi och engagemang från honom och någon som vet vad Vimmerby IF står för. Sen är det fortfarande oklart hur det blir med saker runtomkring som han ansvarar för, men det kanske det finns en plan för. Jag hoppas att han bygger vidare på det som Falkevall byggt upp. 

Om han själv kommer att vara en del i det nya lagbygget är högst oklart. 

– Vi får se. En annan klubb har hört av sig och vill att jag spelar där. Det är en seriekonkurrent till VIF. 

Vad lutar det åt nu?

– Att jag byter klubb. 

 Har det i så fall att göra med att Fredrik Falkevall lämnar?

– Det kan vara en del i det, absolut. Sen finns det andra skäl. Sen tror jag att det kommer bli jättebra med David som tränare. 

Känner du till om det finns andra i laget som har samma tankar som du?

– Ja, det vet jag. Men vilka det är vill jag inte berätta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!