Avspark: Läget i Hägerstad och Slätmon

Vi kollade läget i division 6 mellersta Östergötland, där det finns två klubbar från vårt bevakningsområde: Hägerstads IF och Slätmons BK.

Lars Svensson är tränare i Hägerstads IF, tillsammans med Jesper Wahlström.

Lars Svensson är tränare i Hägerstads IF, tillsammans med Jesper Wahlström.

Foto: Privat

Fotboll2020-03-19 08:10

HÄGERSTADS IF (Lars Svensson):

Nyförvärv: Jocke Claesson (Rimforsa IF), Gustav Pettersson (comeback efter långtidsskada), Leo Jackeltoft (Rimforsa IF P15) Per Kernell (comeback).

Spelartapp: Linus Olsson (Rimforsa IF), Mika Marjeta (slutar), Jesper Wahlström (blir tränare).

Ledarstab: Lars Svensson och Jesper Wahlström delar på uppdraget. "Jag vill verkligen framhålla Jespers driv för föreningen. Han är verkligen Mr. Hägerstad och har nu valt att hjälpa mig som tränare", säger nye tränaren Lars Svensson. 

Placering förra året: 5:a.

Målsättning i år: "Vi har sagt att vi vill börja om från noll och ha roligt. Sedan tycker jag att det ser riktigt bra ut i spelartruppen, så vi ska kunna vara med i toppen och tävla om uppflyttning. Det är fokus på att ha roligt, men vi har kvaliteten för att hamna i toppen."

Favoriter i serien: "Brokind och Stjärnorp kommer från division fem, men har tappat många spelare. Vikingstad har startat upp igen med ett helt nytt lag. Jag såg dem i Håkan Sandbergs Minnescup och det såg riktigt bra ut. De är nog lite huvudfavorit. Sedan har Gottfridsberg ett helt nytt lag och de har gjort bra resultat på försäsongen."

Genombrott/nyckelspelare: "Joakim Claesson kommer höja backlinjen. Sedan är Marcus Karlsson och Sebastian Lindström riktigt bra. Det finns många spelare som håller för spel i division fyra egentligen. Som genombrott eller överraskningar tror jag på Tobias Claesson och Simon Sverre.

Tränarkommentar: "Vi börjar med träningarna först nu. Det har varit önskemål från spelarna att inte ha någon vinterträning. På spelarfronten ser det jättebra ut. Alla de riktigt bra spelarna har velat vara kvar och laget ser bra ut. Det ska bli jättekul att komma igång. 

SLÄTMONS BK (Andreas Häll):

Nyförvärv: Johan Nord, Christian Wass,  Joakim Wass, Emil Flintberg, Kenny Johansson, Lukas Johansson, Eric Svensson. 

Spelartapp: Abdiaziz Ibrahim, Herman Fransson, Emil Lindblad, Dennie Benson, Hugo Falebrandt, Emil Jonsson. 

Ledarstab: Andreas Häll och Kristoffer Sjökvist.

Placering förra året: Sist i division 6.

Möjliga nyförvärv: Kalle Kindén. "Det vore riktigt bra att få in honom som mittback, men han har inte bestämt sig än. Sedan har vi några till som vi jobbat på ett tag."

Målsättning: "Jag vill inte ställa några krav över huvud taget. I Slätmon spelar vi för att det är roligt med fotboll. Men vi har kommit överens om en målsättning. Vi har slutat sist många år i rad, så vi hoppas på att inte bli sist i år."

Favoriter i serien: "Om Hägerstad får ihop det ska de springa hem division sex ganska enkelt. De är en lokalkonkurrent, så det är tråkigt att prata gott om dem. Om alla bara tränar och är med, som alltid mot oss, så är Hägerstad jättebra. Annars känns det öppet och ovisst. "

Genombrott/nyckelspelare: "Viktor Damm och Oskar Salomonsson-Ljung är jätteviktiga spelare för oss. Kenny och Eric Svensson från Kisa också om de kan vara med. Sedan hoppas jag på att unge Mustafa Kadric ska kunna slå igenom. Han gjorde flest mål (fyra) förra året och förhoppningsvis får han till det ännu bättre i år."

Tränarkommentar: "Det ser bra ut när alla är på plats. Vi spelade en träningsmatch mot ett lite reservbetonat Kisa. Det blev 3-1 till dem och vi gjorde en bra match trots att hela mittfältet saknades. Det känns positivt inför säsongen och vi har fyllt på truppen."

Slätmons BK hoppas slippa sistaplatsen i division sex.
Slätmons BK hoppas slippa sistaplatsen i division sex.
Serien

Division 6 Mellersta Östergötland

I år är det bara sju lag med i mellersta östgötasexan. Det gör att lagen kommer att mötas tre gånger istället för två.
Totalt spelar alltså varje lag 18 matcher. 

Lagen: Brokinds IF, Dulqad IK, Hägerstads IF, LBK Gottfridsberg, Slätmons BK, Stjärnorps SK, Vikingstads SK. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!