Avstängd – då går Hult på släktkalas

Gult kort mot IFK Norrköping. Då är Niklas Hult avstängd när hans Elfsborg möter moderklubben IFK Värnamo. –Nu får jag väl vara med på släktkalaset, annars brukar jag kunna skylla på matchen, säger vänsterbacken.

Elfsborgs Niklas Hult missar matchen mot IFK Värnamo.

Elfsborgs Niklas Hult missar matchen mot IFK Värnamo.

Foto: Adam Ihse/TT

Fotboll2023-08-28 22:38

Med en assist var Niklas Hult delaktig i att Elfsborg till slut vann mot IFK Norrköping med 3--2 på måndagen. Men det gula kortet lämnar – av naturliga skäl – en bitter eftersmak med tanke på hans bakgrund i Värnamo och att Elfsborg till helgen möter just IFK Värnamo.

– Det var segt. Det är klart att jag ville spela på Finnvedsvallen. Hela min familj och släkt bor där så det är en rolig match att spela, säger Hult.

– Men jag fick göra det förra året så nu får någon annan kliva fram, fortsätter han.

"Halvpanik"

Elfsborg tog på måndagen tre viktiga poäng i den allsvenska toppstriden. Men vad som såg ut att bli en enkel seger blev en rysare efter att IFK Norrköping gjort två sena mål på Borås arena.

– Sista tio är väl lite halvpanik. Man vill inte att det ska bli en match man kommer ihåg där vi tappar 3–0 hemma med tio omgångar kvar, säger Hult om dramatiken.

Den mödosamma segern innebär att Boråslaget rycker i från BK Häcken, som inför helgens omgång var tvåa i tabellen. Häcken föll nämligen i derbyt mot IFK Göteborg på söndagen. Vann gjorde däremot Malmö FF vilket innebär att MFF alltjämt är tre poäng bakom Elfsborg.

"Överbevisa alla"

Oavsett vad tar man från svartgult håll inte ut något i förskott i guldstriden.

– Vi har behövt överbevisa alla egentligen. Vi visste att vi är ett duktigt lag men då måste vi jobba hårt för varandra och det är det vi gör, säger Hult.

På presskonferensen efter matchen hyllade IFK Norrköpings tränare Glenn Riddersholm Elfsborg, som enligt honom är bäst i allsvenskan.

– Det är kul att höra det från en motståndare givetvis. Men vi lägger inte jättemycket vikt vid det. Vi vet vad som kommer att krävas och det är att fokusera match för match. Det kommer vi fortsätta göra, säger Hult.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!