Avstängning står fast för matchfixdömde spelaren

Avstängningen från all idrott i Sverige för den ex-allsvenske spelaren, som tidigare fällts för matchfixning i Hovrätten, står fast. Det meddelar Riksidrottsnämnden (Rin).

Beslut står fast för matchfixningsdömde spelaren. Arkivbild.

Beslut står fast för matchfixningsdömde spelaren. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2022-03-03 15:54

Det var i mitten av december i fjol som hovrätten dömde fotbollsspelaren till villkorlig dom för tagande av muta och spelfusk i samband med en allsvensk fotbollsmatch våren 2019. Tidigare hade tingsrätten friat elitspelaren helt från anklagelserna.

Elitspelaren, som tillhör en utländsk klubb, har sedan i början av februari 2021 varit avstängd från all idrottsutövning i Sverige och under hösten samma år tidsbestämde Svenska fotbollförbundet avstängningen till fyra år.

Beslutet överklagades till Rin, som nu meddelar att överklagan avslås.

Fifa (Internationella fotbollsförbundet) har stängt av honom från all fotbollsutövning i hela världen under samma tidsperiod. Det beslutet ska spelaren ha överklagat till Fifas överklagande-kommitté, som ännu inte har publicerat något beslut.

Den ex-allsvenske spelaren har överklagat hovrättsdomen till Högsta domstolen, som ännu inte har gett besked om fallet får prövningstillstånd eller inte. Spelaren ville att Rin skulle invänta det beslutet, men den begäran avslogs också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!