Stabil insats gav skön "femetta" – Sagas första mål

Sjunde segern för säsongen. Efter en lite trög start kom Vimmerby igång på allvar och tog en klockren "femetta" hemma mot Svärtinge på söndagen. "Det kändes stabilt", sa mittbacken Saga Stejdahl som bidrog med ett av målen.

Saga Stejdahl gjorde en stabil insats för VIF mot Svärtinge. Dessutom gjorde hon mål.

Saga Stejdahl gjorde en stabil insats för VIF mot Svärtinge. Dessutom gjorde hon mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-18 18:20

Saga Stejdahl har bildat ett stabilt mittbackspar den här säsongen tillsammans med Molly Levin. De bidrog starkt till segern mot Svärtinge som var extra imponerande med tanke på att VIF saknade ett par spelare och fick möblera om rejält i laget.

undefined
Frida Pöder klev ned på mittfältet och gjorde en bra match.

– Spelarna som får chansen gör det riktigt bra. Frida Pöder fick exempelvis gå ner på innermittfältet och gjorde ett stabilt jobb där. Annars var det försvarsspelet och Pernilla Marelius i målet som lade grunden till segern, sa tränaren Pierre Brorsson.

Han var inte riktigt nöjd med spelet i första halvlek, men fick ändå se sitt lag leda med 2–0 i halvtid. Saga Stejdahl stötte in 1–0 efter en hörna och fem minuter före halvtid fyllde Stina Kägu Bragsjö på med 2–0 med ett långskott.

undefined
Vimmerby fick jubla fem gånger om mot Svärtinge.

– Bollen studsade lite inne i straffområdet efter hörnan, men jag lyckades få en tå på den till slut. Det var skönt. Dessutom var det mitt första mål för Vimmerby, sa Saga Stejdahl.

VIF släppte in 2–1 omgående i andra halvlek. Någon spänning hann det ändå inte att bli. Nathalie Johansson hade kort därpå en boll inne, men målet dömdes bort för offside. Johansson brände sedan en klar chans till innan hon till slut hittade rätt. 

Två gånger om inom loppet av tre minuter dessutom. Båda gångerna framspelad av Stina Kägu Bragsjö.

– Det är skönt att ha "Natta" i laget när matcher står och väger. Hon är en riktig måltjuv som slår till när läget dyker upp, sa Saga Stejdahl.

undefined
Nathalie Johansson gjorde två mål i andra halvlek.

Innan matchen var över hann även inhoppande Matilda Älvehag bidra med 5–1. Än en gång agerade Stina Kägu Bragsjö framspelare.

Segern innebär att Vimmerby leder serien på målskillnad före Tjust. De båda lagen har fyra poäng ned till Ulricehamn och fem poäng till Lindö.

– Serien är väldigt jämn och det är mycket jobb kvar att göra. Vi har ändå visat att vi vill vara med där uppe och göra upp om det.

undefined
Pernilla Marelius gjorde det bra i målet.

För Vimmerby väntar nu dubbla möten med Lindö innan det är dags för sommaruppehåll. På söndag kommer Norrköpingslaget på besök på Arena Ceos.

– Det blir viktiga matcher mot Lindö. Mycket kan hända beroende på hur det går mot dem. Jag är nöjd med hur laget agerar. Försvarsmässigt ser det väldigt stabilt ut. Sedan var jag väldigt nöjd med anfallsspelet i andra halvlek, sa Pierre Brorsson.

Malin Ryden gjorde ett bra jobb på mittfältet.
Malin Ryden gjorde ett bra jobb på mittfältet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!