Kisa tog hem träningsderbyt – starkt inhopp av Svartz

Kisa BK tog en skön seger på försäsongen. I träningsderbyt hemma mot Gullringen lyckades Mauricio Fagotti till slut överlista Alexander Svartz som fick hoppa in i Gullringens mål. Det räckte för att Kisa skulle vinna med 1–0.

Alexander Svartz fick hoppa in som målvakt i Gullringen.

Fotboll2023-03-24 21:50

Inför fredagskvällens match på Kisa IP hade Gullringen redan problem på målvaktsfronten. Petter Gustafsson och Tom Polder var inte tillgängliga på grund av skada. Istället blev det veteranen Tobias Carlsson som fick ta plats mellan stolparna.

I slutet av första halvlek mot Kisa var det färdigspelat för hans del. Said Avdalayan kom fri för Kisa och Gullringens målvakt rusade ut och försökte stoppa honom. Det bar sig inte bättre än att de båda krockade och Kisas anfallare fick en rejäl smäll. Samtidigt rullade bollen mot mål, men Carlsson hann tillbaka och rensade på mållinjen.

Det blev hans sista ingripande. Domaren plockade fram det röda kortet och Carlsson fick lämna planen.

– Det var inte så mycket att välja på utan Alexander Svartz fick dra på sig målvaktströjan. Han skulle egentligen ha bytts in som mittback i andra halvlek, men han har en viss rutin som målvakt och brukar stå på träningarna ibland., sa Gullringens Patrik Wärnehall.

Svartz höll på att få vittja nätet omgående, men Kisas frispark satt klockrent i ribban.

undefined
Mauricio Fagotti avgjorde för Kisa.

Med en man mer blev det mycket Kisa i andra halvlek. Till slut kom också 1–0 av Mauricio Fagotti som stötte in en retur efter en bra räddning av Svartz i första läget.

– Skönt att vi fick vinna och vi hade bud på ännu fler mål, sa Kisas tränare Alberis Da Silva.

– Vi står upp riktigt bra i andra, sa Wärnehall som berömde hela laget.