Bäckman ska assistera "JC" i Vimmerby

I höstas var Per Bäckman trött på fotbollen och hoppade av som tränare för Storebro IF. Nu är han klar som assisterande tränare till polaren Johan ”JC” Carlsson i Vimmerby IF. – Jag lockas verkligen av den nysatsning som VIF gör, säger Bäckman.

Per Bäckman är klar som assisterande tränare till polaren Johan ”JC” Carlsson i Vimmerby IF.

Per Bäckman är klar som assisterande tränare till polaren Johan ”JC” Carlsson i Vimmerby IF.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2017-01-03 18:02

Den sista tredjedelen av division 2-laget Vimmerby IF:s tränartrojka föll på plats i går. Utöver David Lindgren kommer Johan ”JC” Carlsson även ha Per Bäckman vid sin sida under säsongen.
De tre senaste säsongerna var Bäckman huvudtränare för Storebro IF (då bland annat med ”JC” som spelare). Efter den gångna säsongen tackade Bäckman för sig, men nu har suget kommit tillbaka och han kastas verkligen in i hetluften.
– Det är en skräll kan man tycka. Jag hade inte alls tänkt tanken att fortsätta vara tränare nästa år. Men när jag fick förfrågan var det alldeles för lockande för att tacka nej.

Vad är det som lockar?
– Framförallt nysatsningen som Vimmerby IF gör och som ”Bragge” (Stefan Bragsjö) presenterade för ett tag sedan. Att man ska satsa på en träningskultur, där spelarna drivs av en egen, inre motivation och att klubben ska satsa mer på att lyfta fram de egna, yngre killarna, säger Per Bäckman och fortsätter:
– Jag tycker att VIF är på rätt väg. Att man bestämmer sig för en riktning och satsar på lite längre sikt. Att Johan (Carlsson) är huvudtränare är förstås också en bidragande orsak till att jag hoppar på det här. Vi har jobbat ihop i Storebro och vi trivs jäkligt bra tillsammans. Samma sak med David Lindgren (assisterande). Vi har jobbat ihop i skolan.

Per Bäckman har de tre senaste säsongerna varit huvudtränare i Storebro IF – och har totalt tio tränarår i klubben. Nu väntar en ny utmaning.
Vad hoppas du kunna tillföra i Vimmerby IF?
– Jag är såklart mycket ödmjuk inför det här uppdraget. Det är en högre nivå för mig. För mig är det oerhört viktigt att försöka få ett lag och en grupp att trivas och fungera bra tillsammans. Jag tror att jag kan bidra med entusiasm.
Per går därmed i sin fars fotspår. För många år sedan var nämligen hans pappa Bertil Pettersson tränare för Vimmerbys herrlag.

VIF:s huvudtränare Johan ”JC” Carlsson är såklart nöjd med att få polaren Per vid sin sida.
– Nu när det är klart kan det kännas helt naturligt. Pär och jag har jobbat ihop i tre år, har känt varandra länge och har samma syn på fotboll.
– Pelle har ju även varit lärare i snart 20 år, så hans vana vid att jobba med grupp attraherar verkligen.
VIF:s nya ledartrojka hade ett sex timmar långt planeringsmöte under måndagskvällen. Och snart inleder man säsongen på allvar.
– Vi börjar med kommunmästerskapet i futsal till helgen och sedan är det fem träningspass i veckan som gäller från och med måndag, säger ”JC”.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!