Bäddat för seriefinal: "Känns som en helt öppen historia"

Hjorted/Totebo gjorde vad som krävdes och vann med 1–0 borta mot Djursdala. Nu räcker det med en poäng i söndagens seriefinal hemma mot IFK Västervik för att de ska vinna serien. "Det känns som en helt öppen historia", säger spelande tränaren Jimmy Svensson som avgjorde mot DSK.

Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo behöver en poäng i seriefinalen mot IFK Västervik på söndag.

Jimmy Svenssons Hjorted/Totebo behöver en poäng i seriefinalen mot IFK Västervik på söndag.

Foto: Jonathan Åhman

Fotboll2024-09-30 10:45

Söndagens drabbning på Dalavallen blev en krampaktig historia. Matchens enda mål kom efter 10 minuter.

– Simon Sandholm slog en frispark som jag nickade över målvakten. Sedan var det nästa spel mot ett mål. Djursdala låg extremt lågt och vi hade låg energi för dagen. Samtidigt visste vi att vi bara behövde säkra en poäng och det kändes som en del spelare redan hade tankarna på seriefinalen kommande helg, sa Jimmy Svensson.

Ja för på söndag är det bäddat för ett riktigt drama på Hjortheden. IFK Västervik behöver vinna för att ta sig förbi Hjorted/Totebo på bättre målskillnad och ta hem seriesegern.

Är snacket redan igång inför den stora matchen?

– Absolut. IFK försöker lägga pressen på oss att vi är favoriter. Jag ser det som att det är de som har mest att förlora. Västervik har varit med i toppen i flera säsonger och hade som mål att ta hem serien i år. Vi har infriat vårt mål att säkra en kvalplats. Jag känner ingen press alls utan ska bara njuta och ha roligt på söndag. Det värsta som kan hända är att vi får spela ett par roliga kvalmatcher istället, säger Svensson som hoppas på en riktig publikfest på söndg.

– Har vi bara lite tur med vädret borde det bli över 500 åskådare. Det kommer bli häftigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!