Bahoui: "Det går inte att komma längre ner"

AIK:s kris blir allt djupare. Ångestmötet med Östersund slutade i Stockholmslagets tredje raka förlust. –Det går inte att komma längre ner än så här, säger Nabil Bahoui efter 0–1.

Östersund slog AIK på bortaplan.

Fotboll2020-08-13 21:10

Det skiljde bara en poäng mellan AIK och jumbon Östersund inför det fotbollsallsvenska bottenmötet.

Två lag med likartade säsongsinledningar, som båda sparkat sina tränare och ersatt dem med nya utan att få någon riktig effekt. Varken Bartosz Grzelak eller Amir Azrafshan hade lyckats vinna någon match sedan de klev in på respektive tränarpost.

Bruten svit

En svit som bröts för Azrafshan som också säkrade ÖFK:s första seger hittills i allsvenskan borta mot AIK. För Bartosz Grzelak fortsätter kräftgången.

– Det är en stor besvikelse för oss. Det var verkligen revanschlusta efter Mjällby. Vi försöker hela vägen in och det finns inget jag kan anmärka på när det gäller spelarnas arbetsinsats. Vi har stolpe ut nu och vi ger inte upp, säger AIK-tränaren efter matchen.

– När det vänder är jag säker på att det kommer att vända rejält.

0–1-förlusten innebär också att AIK faller ner på kvalplats. Under torsdagen publicerade klubbens styrelse ett öppet brev där man bland annat redogjorde för vad en degradering till superettan skulle innebära för föreningen.

Tankebanor som Nabil Bahoui inte vill stanna särskilt länge i.

– Jag har aldrig tänkt så långt, ni får fråga mig om det händer, säger han.

Östersund tog ledningen i den 27:e minuten. Bortalagets tekniske ytter Nebiyou Perry grundlurade AIK:s Daniel Granli och hittade Ludvig Fritzson som kunde placera in bollen mellan benen på Jakob Haugaard.

En tung smäll för AIK som i samma veva tvingades byta ut Felix Michel. Den defensive mittfältaren såg ut att ta sig på baksidan av låret när han haltade av planen.

Inför den andra halvleken väntade ännu ett avbräck. Henok Goitom fick motta en del smällar under den första halvleken och byttes därefter ut mot Kolbeinn Sigthorsson som var tillbaka från skada.

– Det är en lårkaka. I halvtid insåg jag att det inte gick, säger Goitom.

Tung dag för Karlsson

I takt med att klockan tickade på ökade frustrationen hos både spelare och ledare i AIK. Trots en dominans i bollinnehav uteblev de farliga målchanserna.

AIK:s lagkapten Per Karlsson hade en tung dag på jobbet. Efter ett flertal bortslagna passningar fick han i den 86:e minuten också syna det röda kortet efter att ha rivit ner en fristående Jerell Anthony Sellars.

Fler mål blev det inte. Efter den tredje raka förlusten ramlar AIK ner på nedflyttningskvalplats.

Östersund tar ett rejält kliv upp i tabellen och landar på tolfte plats.