Bahoui räddade poäng för blekt AIK i 90:e

När spelet inte funkar har AIK i alla fall sina fasta situationer. Nabil Bahoui fixade 1–1 på en hörna i 90:e minuten – men efter krysset borta mot Kalmar leder Djurgården allsvenskan.

Nabil Bahoui efter att ha gjort 1–1-målet mot Kalmar.

Fotboll2021-09-23 20:57

Nabil Bahoui blev tvåmålsskytt hemma mot IFK Göteborg så sent som i måndags, men fick ändå börja på bänken nu på grund av det täta matchandet. "Nabbe" fick ändå sista ordet på Guldfågeln arena, när han forcerade in det viktiga kvitteringsmålet på en Sebastian Larsson-hörna i den sista ordinarie minuten.

Annars var det inte mycket att hurra över för AIK den här torsdagskvällen.

"Vill alltid vinna"

På samma arena där Solnalaget säkrade sitt senaste SM-guld för tre år sedan fanns ingen svartgul guldglans alls nu. AIK:s enpoängare gör att det är knapp fördel för ärkerivalen Djurgården i det allsvenska guldracet och särskilt nöjd var inte Bahoui trots det sena målet.

– Vi vill alltid vinna och jag känner att "fan, vi måste ha lite mer vinnarinstinkt", säger poängräddaren till Discovery plus.

Regnet öste ned i Kalmar vid avspark och i första halvlek var det hemmalaget som skapade mest och bäst. Kristoffer Nordfeldt fick göra ett par halvhyfsade räddningar, och när AIK-målvakten inte hann med (på Nils Frölings hörnnick) stod mittbacken Sotirios Papagiannopoulos bakom honom och lyckades rensa undan bollen strax före mållinjen.

När "Gnaget" öppnade även andra halvlek trevande fick Bahoui hoppa in när gästerna gjorde ett dubbelbyte i den 57:e minuten. Och knappt tio minuter senare kom ledningsmålet – för Kalmar.

Nils Fröling tog sig fram på vänsterkanten, fick in bollen till Jonathan Ring som i sin tur skickade in bollen framför AIK-målet. Där dök Oliver Berg upp och tryckte in 1–0 från nära håll, hans åttonde mål för säsongen.

Sedan kom den där slutforceringen som till slut ledde fram till Nabil Bahouis 1–1-mål – och trots en blek insats har AIK nu spelat elva raka allsvenska matcher utan förlust.