"Bajen" höll undan i rysare – tog andra raka

Mötet mellan Hammarby och Kalmar i allsvenskan blev dramatiskt. Men hemma på Tele2 lyckades "Bajen" hålla undan och vinna med 3–1 – efter ett sent drömmål av Tesfaldet Tekie. Stockholmslaget lyfter därmed i tabellen efter två raka segrar.

Hammarby tog tre blytunga poäng mot Kalmar.

Fotboll2023-07-16 17:03

Hammarby fick en drömstart. Redan i den elfte minuten hittade Jusef Erabi rätt när han höll undan bortaförsvarare och rakade in 1–0-målet.

Målet var formstarke Erabis tredje på fyra matcher.

Och "Bajen" fortsatte att vara aggressivt och vinna boll högt upp i plan.

Det resulterade så när i ytterligare mål när Viktor Dukanovic prickade ribban.

Men den unge montenegrinen skulle hitta rätt. Efter dryga halvtimmens spel vek han in från vänsterkanten och placerade elegant in 2–0 till hemmalaget.

– Det är jätteskönt att få göra mål igen och vi gör en väldigt bra halvlek. Vi går ut och visar energi direkt, sade Erabi i halvtid i Discoverys sändning.

"Förlorar alla dueller"

Kalmar ville dock inte lägga sig platt. Efter paus forcerade man för ett reduceringsmål.

Och det skulle komma med knappa kvarten kvar då Noah Shamoun satte 1–2.

Kvitteringsjakten var i gång. Utdelning kom nästan när det var finländaren Simon Skrabbs tur att träffa ramverket med ett rungande volleyskott.

– Vi förlorar alla dueller i första halvlek, lite bättre i andra. Men de har enorma chanser att kontra. En dålig match av oss, säger Kalmars Lars Sætra.

Hammarby höll ut och punkterade matchen med en snabb omställning. Tesfaldet Tekie såg att Kalmarmålvakten var långt ute och lyfte elegant in 3–1 från distans.

Lyfter i tabellen

Det resulterade i tre värdefulla poäng och Stockholmsklubbens knep en andra seger i följd efter att ha 2–1-besegrat Sirius senast.

– Vi kontrollerar matchen. Vi har en tydlig matchplan som vi följer till 100 procent. Men vi borde trycka dit ett mål till innan de får luft, säger Hammarbymittfältaren Alper Demirol.

"Bajen" är nu sjua i allsvenskan medan Kalmar ligger på sjätte plats, i egenskap av bättre målskillnad.

Hammarby ställs härnäst mot Brommapojkarna i ett huvudstadsderby. Kalmar möter tabelljumbon Varberg.