"Bajen" krossade "Änglarna" – oavgjort i Värnamo

IFK Göteborg åkte till Stockholm för att möta Hammarby på Tele2 Arena. Där kammade "Änglarna" noll. I botten blev det delad pott mellan Värnamo och Sundsvall.

Hammarbys Bjørn Paulsen tackades av Hammarbyfansen efter 3–0-segern mot IFK Göteborg.

Fotboll2022-07-11 21:21

Hammarby trummade på från start, men lyckades inledningsvis inte spräcka bortalagets nolla. I den sjunde minuten missade Gustav Ludwigsson ett jätteläge, andrabollen föll till Steve Trawally som även han misslyckades med avslutet.

Ett par minuter innan paus fick "Bajen" till slut utdelning. Nahir Besara vände bort Gustav Svensson innan han pangade in 1–0 i bortre krysset med ett långskott.

Ludwigssons revansch

Hemmapressen fortsatte även efter pausvilan och i den 49:e minuten revanscherade Gustav Ludwigsson sig. Efter en hörna styrde han in Bjørn Paulsens nick med axeln.

Med ungefär 20 minuter kvar att spela pekade domaren på straffpunkten efter att inhopparen Astrit Selmani fällts. Selmani tog själv hand om straffsparken och prickade in 3–0, vilket även blev matchens slutresultat.

– Otroligt skönt. Jag har jobbat hårt, jag har känt att jag varit i bra form på träningarna så det är skönt att det belönar sig med ett mål men framför allt att vi tar en sådan här seger, säger Astrit Selmani till Discovery+ efter matchen.

Efter matchen tackades publikfavoriten Bjørn Paulsen av hemmafansen. Dansken uppges vara klar för en flytt tillbaka till hemlandet, och klubben Odense.

– Filma Bjørn. Han har varit här och krigat varje träning. Det har varit en ära att spela med honom, säger Selmani.

Delad pott i bottenmötet

Värnamo tog emot GIF Sundsvall på Finnvedsvallen i ett riktigt ångestmöte. Inför matchen befann sig Värnamo tre poäng före Sundsvall, på kvalplats, i tabellen.

Hemmalaget rivstartade matchen och anfallaren Marcus Antonsson nickade in 1–0 redan i fjärde minuten. "Giffarna" gav sig dock inte och Ronaldo Damus kvitterade, till 1–1, i inledningen av andra halvlek.

Det blev även slutresultatet, vilket innebär att Värnamo behåller sin plats strax ovanför kvalplats.