Bakslag för U21 – poängtapp efter straff

U21-landslaget gick mot seger i EM-kvalmatchen mot Bosnien och Hercegovina. Då orsakade målvaktstalangen Samuel Brolin en straff som Anes Masic prickade in 1–1 på.

Anthony Elangas Sverige kryssade mot Bosnien och Hercegovina.

Fotboll2021-09-07 19:38

– Jag hade gärna vunnit på förhand, men sett till hur matchen utvecklades i andra får man vara nöjd med poängen, även om det är surt att vi inte kunde försvara ledningen så bra som vi ville, säger förbundskapten Poya Asbaghi till TV4:s Fotbollskanalen.

Det svenska ledningsmålet kom på tilläggstid i den första halvleken där Benjamin Nygren stod välplacerad i straffområdet och dunkade in bollen.

I den andra halvleken tappade Sverige fattningen – och efter timmens spel fick hemmalaget till slut utdelning.

Efter en försvarsmiss där målvakten Samuel Brolin tvingades fälla den friställda Anes Masic kunde anfallaren sedan sätta dit kvitteringen.

U21-landslaget toppar fortfarande kvalgrupp F med sju poäng efter tre matcher, en poäng före Italien som har en match mindre spelad.

Gruppettorna går direkt till slutspel i U21-EM 2023 precis som de bäst rankade grupptvåorna. Resterande grupptvåor deltar i playoff-spelet i september 2022.