Bakslag gav tappad serieledning: "Kommer ladda för revansch"

Rimforsa åkte på en tung förlust borta mot Malmslätt i helgen med 4–3. Laget fick klara sig utan Daniel Rambin då. "Det var surt att vi tappade serieledningen, men jag hoppas vara spelklar till seriefinalen mot LSW nästa vecka så vi får ta revansch då", säger Rambin.

Daniel Rambin har missat tre matcher för Rimforsa IF, men hoppas vara tillbaka till seriefinalen mot LSW nästa vecka.

Daniel Rambin har missat tre matcher för Rimforsa IF, men hoppas vara tillbaka till seriefinalen mot LSW nästa vecka.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-17 16:00

Nyligen berättade vi om Rimforsas rekordstart på säsongen med 25 poäng på tio matcher. I helgen kom ett bakslag när tabellfemman Malmslätt på bortaplan blev för svåra.

RIF tog visserligen ledningen tidigt genom Leonard Jonsson Möller. Sedan tappade de till underläge 3–1 som blev 3–2 innan halvtid efter Oscar Stridells reducering.

I tredje jagade laget kvittering, men kom inte närmare än Noel Jackeltofts reducering till 4–3 i slutminuten.

undefined
Noel Jackeltoft, Rimforsa IF.

– Jag såg inte matchen själv, men jag har pratat med några av spelarna i laget efteråt. Tydligen släppte vi till flera mål på fasta situationer. Vi har haft lite problem med det tidigare på säsongen också.

Förlusten innebar att RIF tappade serieledningen och är tvåa, en poäng bakom LSW. 

Just de lagen möts i sista omgången innan sommaruppehållet nästa vecka. Då hoppas Daniel Rambin vara klar för spel igen.

RIF:s måltjuv har stått för tio mål på sju matcher den här säsongen. De tre senaste matcherna har han dock missat.

Varför?

– Jag har en gammal knäskada som spökar till och från. Det var faktiskt samma sak vid den här tiden förra året. Den här gången vred jag till knät i en situation under match och har valt att ta det lite lugnt ett tag för att inte förvärra skadan. Nu siktar jag på att göra ett par bra träningar i veckan och vara spelklar till matchen mot LSW.

En seger där skulle innebära att laget tar tillbaka serieledningen och kan ta sommaruppehåll i topp.

– Gör vi jobbet som vi ska har vi goda möjligheter att lösa det. Jag vet att laget kommer att vara laddat för att ta revansch för helgens miss.

Att Rambin kan spela kommer att bli extra viktigt i och med att Noel Jackeltoft drog på sig sin tredje varning för säsongen mot Malmslätt och är avstängd mot LSW. Jackeltoft har gjort elva mål på elva matcher så här långt.

Gottfridsberg–Kisa BK 6–0

Lokalkonkurrenten Kisas kräftgång i serien fortsätter. Mot tabelltrean LBK Gottfridsberg borta låg KBK under med 4–0 i halvtid och fick till slut ge sig med 6–0. Det var lagets elfte raka förlust för säsongen. En redan tunn trupp drabbades av ett med skador under matchen så tränaren Ahmad Altawill fick spela en hel del för att laget skulle kunna fullfölja matchen med elva spelare. 

I nästa omgång finns hopp om poäng då bottenkollegan Sturefors väntar på bortaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!