Vädret stör VIF inför premiären: "Orolig"

Aprilvädret ställer till det för Vimmerby IF och i värsta fall kan seriepremiären mot Hemgårdarna vara hotad. "Vi har fått besked om att planen inte är spelbar ikväll och det är klart att man blir lite orolig för lördag också", säger VIF:s verksamhetsansvarige David Lindgren.

David Lindgren hoppas att VIF kan spela seriepremiären mot Hemgårdarna på lördag, men är lite orolig för att vädret kan sätta stopp för det.

David Lindgren hoppas att VIF kan spela seriepremiären mot Hemgårdarna på lördag, men är lite orolig för att vädret kan sätta stopp för det.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-03 11:26

Veckans väderomslag kommer olämpligt för många av våra lokala fotbollslag. Många av dem stod redo att börja nyttja sina naturgräsplaner. Efter det omfattande snöfallet är det nu oklart om konstgräsplanen på Arena Ceos kommer vara tillgänglig i helgen.

– Vi har fått besked om att planen inte kommer att snöröjas idag och därmed inte vara spelbar ikväll. Dessutom ser det ut att komma mer snö på torsdag. Jag hoppas såklart att planen ska hinna skottas tills på lördag då vi spelar seriepremiär hemma mot Hemgårdarna, men det är klart att man blir lite orolig.

Tidigare på onsdagen kom besked om att Södra Vi IF flyttat sin cupmatch mot Holsby som var tänkt att spelas på Ceos på onsdagskvällen. Senare i veckan är även en rad tränings- och cupmatcher inplanerade på Ceos.

Även om VIF kan spela sin match på lördag så kommer uppladdningen inför den störas rejält.

– På onsdagens träning hade vi tänkt att spela 11 mot 11 över helplan stora delar av träningen, men det blir att tänka om. För tillfället blir lösningen att våra seniorlag kommer att få träna i bollhallen istället i så stor utsträckning som möjligt. Det är långt ifrån optimalt, men det bästa vi kan göra för stunden, säger Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!