Bänkade stjärnans sågning: "Jantelagen är stark"

Norge spelade oavgjort (0–0) i ödesmatchen mot Schweiz i VM. Barcelonastjärnan Caroline Graham Hansen fick börja på bänken och var inte nöjd med det beslutet. –Jag har blivit trampad på i ett helt år, säger hon.

Caroline Graham Hansen riktar kritik mot norska landslaget efter petningen mot Schweiz.

Caroline Graham Hansen riktar kritik mot norska landslaget efter petningen mot Schweiz.

Foto: Lise Åserud/NTB/TT

Fotboll2023-07-25 12:50

Trots stor framgång i Spanien med Barcelona valde norska förbundskaptenen Hege Riise att lämna Graham Hansen utanför startelvan när Norge skulle studsa tillbaka efter premiärfiaskot mot Nya Zeeland (0–1).

– Jag tyckte att laget var viktigast i den här matchen. Det handlade om att komma tillbaka till det vi jobbat med länge och då har "Caro" inte varit tillgänglig, medan de andra varit det, säger förbundskapten Hege Riise till norska medier.

Det gav inte önska effekt. Norge blev åter mållöst och är nu illa ute i gruppspelet.

– Det är tufft. Jag vet inte vad jag ska säga. Det finns inte mycket jag kan säga. Jag känner att jag står här med händerna bundna, säger Graham Hansen till norska medier.

"Anledningen är"

Efter fjolårets EM, där Norge åkte ut i gruppspelet, valde Graham Hansen att ta en paus från landslaget. Det innebar att hon missade elva landskamper före VM. Om petningen berodde på det vill Riise inte svara på.

– Anledningen är att vi har jobbat i en defensiv struktur länge, och tryggheten i det var det viktigaste för mig i dag, säger Riise.

Graham Hansen fortsätter med att rikta hård kritik mot landslagsledningen.

– Jag känner att jag blivit trampad på i ett år. Man pratar hela tiden om att stå tillsammans som ett lag och en nation, men jag känner att det senaste året har jag bara accepterat läget och att man inte får något gratis här i livet. Men jag trodde att jag hade förtjänat en viss respekt.

Något senare sade storstjärnan att hon är "besviken, oense och sårad. Och kanske har jag redan sagt för mycket”.

På en fråga om huruvida Graham Hansen blivit trampad på svarar Riise:

– Nej, det kan jag inte riktigt svara på. Vi har haft dialog regelbundet, och det är ungefär det jag kan säga.

"Jantelagen är stark"

Graham Hansen byttes in i den andra halvleken men lyckades inte heller få hål på det schweiziska försvaret.

28-åringen är uppenbarligen inte nöjd med vad hon mött i landslaget sedan återkomsten.

– Jantelagen är helt klart stark i Norge. Jag ska inte gå in på vem, här i media, men ni kanske förstår mellan raderna vem det handlar om, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!