Bara en poäng för Vimmerby: "Det måste bli bättre"

Det blev en jämn match på många sätt när Vimmerby spelade lika (1–1). Laget utmanade ändå aldrig Myresjö/Vetlanda som tränare Patrik Gustavsson hade hoppats på. "Jag hade vill se ett mer aggressivt spel", sa han. Istället så fick man förlita sig på sin målvakt, Gustaf Johansson, som verkligen storspelade.

Karlo Goranci var en av Vimmerbys bättre spelare i matchen.

Karlo Goranci var en av Vimmerbys bättre spelare i matchen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-27 22:03

Vimmerby lyckades inte komma upp i nivå, trots att man på förhand var det något favoritippade laget. Inte minst på grund av att Myresjö saknade flera viktiga spelare. VIF skapade några chanser som man inte lyckades göra mål på. 

Matchen slutade 1–1 efter att Myresjö lyckades kvittera i början av andra halvlek.

Det var Vimmerby som öppnade matchen bäst. Efter en fin slagen frispark av Karlo Goranci, så lyckades Knut Gunnarsson nicka in bollen i mål i slutet av den första halvleken. Lite av ett klassmål kan man säga.

I andra halvlek ändrade matchen karaktär, då Myresjö tog över.

Små misstag ledde till att Myresjö kunde skapa betydligt mer än i första halvlek. Det resulterade i ett kvitteringsmål, ett märkligt skott som hittade sig in bakom Vimmerbys målvakt.

Vimmerby fortsatte bli tillbakapressade i slutet av matchen.

Gustaf Johansson, som stod för en briljant insats och utnämnd till matchens lirare, var inte helt nöjd:

– Så som vi spelade idag så förtjänade vi inte att vinna. Jag hade hoppats på ett bättre resultat men delad poäng var rättvist.

En mycket besviken tränare i Patrik Gunnarsson delade samma känslor som sin målvakt.

– Vi är inte påkopplade från start och låter Myresjö spela alldeles för mycket mellan oss. Vi borde ha tagit vara på att de saknar flera viktiga spelare. Idag tycker jag inte många är godkända efter vår insats. Det kommer att finnas mycket att bygga på inför nästa match.

I Vimmerby så var det bara Gustaf Johansson som fick godkänt av sin tränare.

– Grabbarna kommer inte rätt till avsluten och vi trycker inte in bollen som vi borde göra. Det gäller att ta vara på chanserna vi skapar i en sådan match. Gustaf gör det bra som vanligt och lyckas hålla oss kvar flera gånger efter många fina räddningar.

I nästa match som redan spelas på fredag så väntar Eneby. En match där laget kommer behöva höja sin nivå om man ska kunna vara med och slåss om tre poäng.

Hur ska ni förbättra er till nästa match?

– Vi kommer behöva rannsaka oss själva och fokusera mindre på motståndet. Det är ett duktigt lag som är bra med bollen vid fötterna. Vi kommer behöva tänka om en hel del och gå ut med en aggressiv inställning redan från start.

Bäst i laget var Gustaf Johansson, Knut Gunnarsson, Rickard Thuresson och Karlo Goranci. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!