Bara en VIF-poäng

Det blev en poäng. Borde ha varit tre. Men kunde lika gärna ha blivit noll. För efter en kraftig VIF-press under större delen av hemmamatchen mot Assyriska, fick gästerna från Norrköping ett drömläge på övertid, men VIF-målvakten Nic Rydholm räddade och 0-0 stod sig. – Jag är jättenöjd med matchen, men aldrig med en poäng – speciellt inte i dag, säger Vimmerby-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Marcus Ahl var Vimmerbys en av VIF:s bästa spelare i matchen mot Assyriska. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2016-06-07 06:01

Egentligen är det obegripligt hur söndagens match i fotbollstvåan mellan Vimmerby IF och Assyriska från Norrköping kunde sluta 0-0.

4-2 eller 5-2 kanske hade varit ett rimligt resultat, men för VIF:s del hänger de senaste matchernas oförmåga att göra mål i. För chanser skapar man. I söndags i överflöd.

– Det är det där sista självförtroendet vi inte har i avsluten. Sett över hela matchen skapar vi 7-8 klara målchanser, säger VIF-tränaren Johan ”JC” Carlsson.

Säsongens bästa

Den vassaste av dem alla kom redan efter åtta minuters spel. Eller det var egentligen tre jättechanser inom loppet av tio sekunder, där bollen for som en flipperkula framför Assyriskas målvakt och VIF-spelarna såg ut att tävla i konsten att inte få träff på den.

Vimmerbys första halvlek är utan tvekan en av säsongens bästa, med stor rörlighet, högt bolltempo och hård press.

– Jag är jättenöjd med vår insats. Andra halvlek är ju sämre, men jag tycker ändå att vi är bättre än vad Assyriska är, säger ”JC”.

– Anledningen till att de skapar sina chanser är ju att vi tror på det väldigt mycket och flyttar upp folk. Sista kvarten såg det nästan ut som att vi låg under, därav skapade de några riktigt heta lägen och på övertid höll det på att skita sig för oss, säger han.

Nära straff

Och det kan man bara hålla med om. För i den 93:e minuten fick Assyriska ett friläge, där Nic Rydholm i VIF-målet fick göra en spektakulär räddning för att rädda poängen.

Upprört hos Assyriska som ville ha straff där. Lika nära straff åt andra hållet var det minuten senare då Jonathan Fält Öhr revs ned, men domaren viftande avvärjande.

Assyriskas tränare Simon Dogan summerade matchen så här:

– Vimmerby gör det väldigt bra och är mycket hetare än oss i första halvlek. Vi har tur att det står 0-0 då.

– Båda lagen skapar tillräckligt mycket chanser för att ta tre poäng.