"Bara hem och börja grisa"

Vimmerby IF åkte på säsongen längsta bortamatch under lördagen när man gästade seriefemman Onsala BK. Och kanske var det den långa resan som ställde till det. Matchen slutade 5–1 till Onsala och VIF fick en väldigt tråkig hemresa i stället.

Håkan Ericsson.

Håkan Ericsson.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-08-18 16:46

Seriefyran mot seriefemman i damernas division ett under lördagen. Senast lagen möttes blev det 4–1 till VIF. Under lördagseftermiddagen blev det en helt annan historia.

Efter 25 minuter låg VIF redan under med 2–0 innan Nathalie Milton kunde nicka in reduceringen i krysset med fem minuter kvar av den första halvleken.

– Det var en jämn första halvlek där i jobbar oss in i matchen. Onsala har tre målchanser som de lyckas göra två mål på där, säger VIF:s tränare Håkan Ericsson.

I halvtid pratade Ericsson och hans lag om att försöka flytta fram positionerna och försöka hitta mer energi för att kunna störa Onsala mer. VIF gjorde också en bra inledning på den andra halvleken innan Onsala blixtrade till, satte spiken i kistan och stängde matchen med tre nya mål.

– Även där är det tre-fyra målchanser för dem som de gör tre mål på. Matchen rann oss ur händerna, säger Ericsson.

Hemmalaget vann till slut med klara 5–1 och VIF fick åka hem med noll poäng tillbaka till Vimmerby.

– Vi har inte rätt inställning och inte det rätta flytet. Vi är inte nöjda med insatsen och vi skapar egentligen mer än vad Onsala gör och bör kunna slå dem, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson och fortsätter:

– Nu måste vi ta på oss blåstället och börja jobba. Det var en dålig insats så nu är det bara hem och börja grisa kommande vecka.

Håkan Ericsson tyckte inte att någon utav VIF-spelarna förtjänade beröm efter matchen.

I och med vinsten tar Onsala över fjärdeplatsen i tabellen från VIF. Jitex leder fortfarande serien på sina 42 poäng, tio före tvåan Norrköping.

5–1

Onsala–Vimmerby IF DIVISION 1 Mål, VIF: Nathalie Milton
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om