Bara kryss för Leicester – trots en man mer

Topplaget Leicester lyckades inte utnyttja att spela med en man mer i över 80 minuter borta mot Southampton i Premier League. I stället blev det 1–1 och två tappade poäng i kampen om Champions League-platserna.

Jonny Evans nickar in kvitteringen för Leicester.

Fotboll2021-04-30 22:56

Leicester ligger fortfarande bra till för en topp fyra-placering och Champions League-spel nästa säsong men tog inte tillvara på en gyllene möjlighet att sätta sig i en ännu säkrare position mot Southampton.

I stället räddade mittbacken Jonny Evans ligatrean från att åka hem tomhänta.

Det började bekymmersamt för Southampton när mittbacken Jannik Vestergaard fick syna det röda kortet i den tionde minuten. Jaime Vardy stal bollen av dansken i backlinjen men sänktes när han skulle springa igenom i ett friläge.

Den dåliga starten väckte kanske en del ovälkomna minnen för hemmalaget från förra gången lagen ställdes mot varandra på S:t Marys-stadion – då föll Southampton med 0–9 efter ett tidigt rött kort. Så illa gick det inte den här gången.

I stället tog man ledningen i den 60:e minuten.

Domaren pekade på straffpunkten sedan Leicesteranfallaren Kelechi Iheanacho stoppat ett skott med armen efter en hörna. Kasper Schmeichel gick åt rätt håll men kunde inte stoppa James Ward-Prowes låga straff.

Iheanacho fick sin revansch inte långt därefter när hans inlägg hittade Jonny Evans som nickade in 1–1.

Brendan Rodgers mannar tryckte på för ett ledningsmål men utan framgång och fick nöja sig med en poäng.

Leicester har åtta poäng ner till West Ham på femteplats med en match mer spelad.

Southampton är i teorin inte klara för fortsatt spel i Premier League nästa säsong, men lär inte bli indragna i någon bottenstrid.