Bara vinst som räknas för Tuna

IFK Tuna hade stora förväntningar på årets säsong och ansågs av många vara ett lag som hade kapacitet att slåss om topplaceringarna i serien. Men riktigt så har det inte blivit.

Peter Hellenstiernas Tuna ligger tredje sist i division fyra när snart halva säsongen är spelad.

Peter Hellenstiernas Tuna ligger tredje sist i division fyra när snart halva säsongen är spelad.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-26 07:00

De blåvita ligger tredje sist i division fyra och har bara samlat in tio poäng på lika många matcher. När det nu bara återstår tre matcher av vårsäsongen är läget dock bättre än vad det var i inledningen av säsongen.

– Jag var mer orolig de tre första matcherna när vi läckte bakåt och släppte in nästan allt. Nu har vi fått ordning på försvarsspelet och har visat att vi också kan. Det är bara tio poäng upp till toppen, så det är ingen kris på det viset, nu är det bara dags att vinna matcher, säger IFK Tunas tränare Peter Hellenstierna.

För några veckor sedan verkade det som att Tuna hade hittat formen. 2–2 i derbyt mot topplaget Hultsfred följdes upp av en vinst mot Ängö, innan man åkte på ännu en förlust borta mot Västervik. I kväll tar de emot Kalmar Södra på hemmaplan och trots förlusten senast blir det inga stora förändringar i laget.

– Vi har spelat bra de senaste matcherna så det är små detaljer vi ska slipa till, men det finns ingen genväg. Om vi ska lyckas vinna måste alla hjälpas åt och inställningen och attityden måste vara där i 95 minuter om det så krävs, säger Hellenstierna.

Till kvällens match talar det mesta för att Tuna får klara sig utan yttermittfältaren Gustavo Borges igen, som missade matchen mot Västervik på grund av en fotskada. Filip Gustavsson är inte heller han tillgänglig. Å andra sidan tillkommer Jonatan Carlson, som varit knäskadad under säsongen men som nu är tillbaka och redo för sin första match i den blåvita tröjan. Han är inte fulltränad men kommer förmodligen att finnas med som en tillgång mot slutet av matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!