Barças uppmaning till Dembélé: Lämna direkt

Ousmane Dembélé vill inte förlänga sitt kontrakt med Barcelona. Nu ger La Liga-jätten honom en tydlig uppmaning: Lämna klubben omedelbart. –Vi har sagt till spelaren och hans agenter att han måste lämna direkt, säger Barcelonas sportchef Mateu Alemany.

Ousmane Dembélé ser ut att vara på väg bort från Barcelona. Arkivbild.

Ousmane Dembélé ser ut att vara på väg bort från Barcelona. Arkivbild.

Foto: Joan Monfort/AP/TT

Fotboll2022-01-20 12:01

Barcelona slog sitt eget övergångsrekord när man värvade fransmannen Ousmane Dembélé från Dortmund för 147 miljoner euro (cirka 1,52 miljarder kronor) 2017.

Det tog dock lång tid för den skadedrabbade yttern att etablera sig i laget. Först förra säsongen började han få kontinuerligt med speltid – men nu ser hans tid i klubben ut att vara över.

Dembélés kontrakt löper ut i juni och han har ännu inte velat skriva på en förlängning.

– Under de sex–sju månaderna som vi har förhandlat och diskuterat har Barça lagt fram flera erbjudanden för att Ousmane ska stanna hos oss, men samtliga har förkastats av hans agenter, säger Mateu Alemany.

– Med tanke på situationen har vi sagt till spelaren och hans agenter att han måste lämna direkt, för vi vill ha spelare som är engagerade i lagets framtid, och att han måste lämna innan den 31 januari.

Dembélé finns inte med i truppen till cupmatchen borta mot Athletic Bilbao på torsdagskvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!