Barcelona slog Chelsea i CL-semifinalen

Barcelona kopplade greppet om en finalplats i Champions League genom segern i den vann den första semifinalen mot Chelsea med 1–0. Norskan Caroline Graham Hansen blev matchhjälte med ett tidigt mål.

Barcelonas Caroline Graham Hansen firar målet i Champions League-semifinalen mot Chelsea.

Fotboll2023-04-22 15:32

Redan i den fjärde minuten gjorde norskan målet då hon snurrade upp Chelsea-försvaret och sköt med vänstern från distans.

– Det var en bra bortaseger, vi spelade bra och skapade chanser. Men det är fortfarande en öppen historia inför returen, säger Barcelonatränaren Jonatan Giraldez enligt BBC.

Barcelona hade det mesta av spelet i början av matchen, men Chelsea tog för sig alltmer och Guro Reiten satte bollen i mål efter en knapp halvtimmes spel. Målet dömdes dock bort för offside. Totalt i matchen hade Barcelona ett kraftigt övertag i bollinnehav och målchanser.

Barcelonastjärnan Lucy Bronze haltade i andra halvlek av planen och fick sitt knä omlindat. Giraldez sade efter matchen att "känslan är god" gällande Bronzes skada och att den engelska högerbacken byttes ut av försiktighetsskäl.

Englands förbundskapten Sarina Wiegman-Glotzbach får hålla tummarna för att hon inte tvingas avstå ytterligare en spelare till VM i sommar. Leah Williams är borta från VM i Nya Zeeland och Australien på grund av en knäskada.

Barcelona och Chelsea möttes i Champions League-finalen 2021, som Barcelona vann med hela 4–0. Ska Chelsea få sin revansch behöver man steppa upp ordentligt till returen på Camp Nou på torsdag.

De svenska landslagsspelarna Magdalena Eriksson, Chelsea och Fridolina Rolfö, Barcelona, spelade på sina backpositioner i matchen.