Barcelona till CL-final – för tredje året i rad

Barcelona är vidare till Champions League-final. 1–1 hemma mot Chelsea räckte för att laget skulle ta sig vidare till sin tredje raka final – efter 2–1 totalt.

Fridolina Rolfö och hennes Barcelona blev under torsdagen klart för sin tredje raka Champions League-final.

Fotboll2023-04-27 20:41

Barcelona klev in i semifinalreturen mot Chelsea med 1–0 i ryggen. När lagen ställdes mot varandra på Camp Nou under torsdagskvällen var det den spanska giganten som gick ut allra hårdast.

Hemmalaget gjorde till och med ett mål efter knappt åtta minuter men det blev bortdömt till följd av en handssituation.

Två norska Barcelonamål

Trots Barcelonas dominans dröjde det innan matchens första mål kom, men med en halvtimme kvar att spela klev Caroline Graham Hansen fram och sköt in ledningsmålet för Barcelona. Norskan har nu gjort båda Barcelonas mål i dubbelmötet med Chelsea.

– Jag vet inte riktigt vad som händer. Jag är ju inte känd för att göra mål men jag skyller på att jag var borta i fyra och en halv månad på grund av en skada så jag har lite att ta igen, säger Graham Hansen enligt NTB.

Bara några minuter senare kom sedan Chelseas första avslut i matchen, men det räckte för att kvittera och efter stor förvirring om målet var godkänt eller inte så fick bortalaget jubla för nu var de med i matchen igen.

"Känns som en seger"

Efter Guro Reitens 1–1-mål började Chelsea kännas alltmer farliga. Fler lägen och fler avslut räckte däremot inte för att få in ett mål till utan slutresultatet skrev till 1–1 och Barcelona är nu vidare till final med 2–1 totalt.

– Vi är ett revanschlystet lag och vi vill lyfta bucklan. Det är inte så ofta vi spelar så här jämna matcher. Det känns som en seger och vi firar med fansen som om det vore en seger. Vi ska till en till final och vi är jätteglada, säger Caroline Graham Hansen.

Vilka som blir Barcelonas finalmotståndare avgörs på måndag då returen mellan Arsenal och Wolfsburg spelas. Där blev det 2–2 i det första mötet.

Finalen spelas 3 juni i nederländska Eindhoven.