Barcelona vann efter Messis frispark

Lionel Messi visade återigen sin klass när Barcelona besegrade Athletic Bilbao med 2–1.

Lionel Messi gjorde mål mot Athletic Bilbao.

Fotboll2021-01-31 23:10

Den argentinske stjärnan såg med en vacker frispark i 20:e minuten till att ge Barcelona ledningen med 1–0. Men Athletic Bilbao skulle kvittera i början av andra halvlek när Jordi Alba stod för ett självmål.

Ett Barcelona i starkt behov av tre poäng för att haka på i toppen gjorde sitt yttersta för att försöka få till ännu ett ledningsmål. Till slut lyckades man. I 75:e minuten avslutade Antoine Griezmann ett fint anfall när han stötte in slutresultatet 2–1.

Men segern till trots har Barcelona långt upp till säsongens suverän Atlético Madrid. Huvudstadslaget toppar La Liga på 50 poäng, 10 före Barcelona som har en match mer spelad.

Tidigare under söndagen vann Atlético Madrid mot Cadiz på bortaplan. Stor segerorganisatör blev Barcelonas förre anfallsstjärna Luis Suarez med två mål.