Barcelona vann efter skräckscener på läktaren

Matchen mellan Cadiz och Barcelona blev tillfälligt avbruten. Spansk media skriver att det handlade om en hjärtattack. Barcelona vann till slut med 3–0.

Matchen mellan Cadiz och Barcelona

Fotboll2022-09-10 20:31

I den 81:e minuten blåste domaren av matchen och bara några minuter senare sprang Cadiz målvakt Jeremías Ledesma och hämtade en medicinväska innan han spurtade mot läktaren för att kasta upp den.

Spanska tidningen Mundo Deportivo, med bra insyn i Barcelona, skriver att det handlar om en defibrillator då en person uppges ha drabbats av en hjärtattack.

Spelare och ledare såg bestörta ut och syntes be på planen. Supportrar tog sig för sina halsbandskors. Från tv-bilderna sågs några personer springa in med en bår.

Enligt Tiempo de Juego sade Cadiz ordförande Manuel Vizcaino att personen återfått pulsen och förts till ambulans.

En annan person på läktaren ska ha svimmat och även den behövt vård.

Efter tjugo minuter av ovisshet valde domaren Carlos Del Cerro Grande att avbryta matchen. En lång väntetid följde innan spelarna åter igen sprang in på planen för att spela resten av matchen.

Barcelona hade ledningen med 2–0 efter mål av Frenkie De Jong och Robert Lewandowski men det var inte färdigt där.

Ansu Fati och Ousmane Dembélé satte varsitt mål och fastställde därmed slutresultatet 4–0.